Kim Wall fortsat forsvundet: Ingen personer i ubåden

Der var hverken levende eller døde i ubåden, siger drabschef Jens Møller på pressemødet

- Ubåden er foreløbigt gennemgået, og i ubåden er der ingen personer, hverken døde eller levende.

Sådan fortæller drabschef ved Københavns politi, Jens Møller, på et pressemøde ved Politigården i København, kort før middag. Her er drabschefen kort forinden blevet orienteret om, at politiets teknikere altså ikke har fundet lig på ubåden, UC3 Nautilus, der lørdag blev bjærget fra bunden af Køge Bugt.

Dermed er den 30-årige journalist Kim Wall stadig forsvunden.

Raket-Madsen sigtet for drab: Ubådsmystik går verden rundt

Udelukker ingen muligheder
Den 30-årige Kim Wall blev sidst set, da hun steg ombord på ubåden torsdag klokken 19 sammen med den nu drabssigtede Peter Madsen, og derfor var det et stort ubesvaret spørgsmål, om hun stadig var at finde i den sunkne båd. Hendes familie og pårørende er blevet orienteret om, at hun ikke var på båden.

- Vi har ikke lukket nogle muligheder, vi håber selvfølgeligt stadig, at vi kan finde Kim Wall i levende live, men samtidig er vi også forberedte på, at det meget vel kan være, at det ikke er tilfældet, fortæller drabschefen.

Unikke billeder: Politiet kalder ubåden for et muligt gerningssted

Dermed fortsætter politiet nu eftersøgningen, der lige i øjeblikket går i to retninger:

- Vi fortsætter eftersøgningen af den svenske Kim Wall, både som savnet/bortgået person, som eventuelt kan være blevet sat i land og være i live et sted, fortæller han og forsætter:

- Derudover gennemfører vi en undersøgelse i Køge Bugt-området og i den sydlige del af Øresund, for at se om vi kan bjærge en død person.

Undersøgelsen på havet foregår i samarbejde med forsvaret, og den sker både i vandet og i luften.

Politiet vil stadig meget gerne høre fra vidner, der har kendskab til Kim Walls færden, og de henviser til, at henvendelser kan ske på 114.

Bevidst sunket
På pressemødet kom det frem, at politiet regner med, at Peter Madsen bevidst sendte sin hjemmebyggede ubåd i dybet. Natten over er den blevet tømt for vand, og søndag formiddag var det muligt for teknikerne at begynde de indledende undersøgelser.

Politiet: - Det var som om, det var en bevidst handling, der fik ubåden til at synke

Politiets vil nu tømme den bjærgede ubåd for det sidste vand, og så vil de begynde på yderligere undersøgelser, som de håber, kan klarlægge blandt andet ubådens færden, fra Kim Wall og Peter Madsen forlod Refshaleøen sammen torsdag aften, til ubåden først igen dukkede op fredag formiddag i Køge Bugt, hvor kun opfinderen var ombord.

OVERBLIK: Ubådssagen fra eftersøgning til varetægtsfængsling