Kim Walls kæreste: Det har påvirket alt

Kæresten er meget påvirket af, at han har mistet sin kæreste

Kim Wall døde om bord på ubåden UC3 Nautilus. Peter Madsen siger, at hun døde ved en ulykke, mens anklagemyndigheden forsøger at bevise, at hun blevet dræbt af Peter Madsen. Privatfoto
Kim Wall døde om bord på ubåden UC3 Nautilus. Peter Madsen siger, at hun døde ved en ulykke, mens anklagemyndigheden forsøger at bevise, at hun blevet dræbt af Peter Madsen. Privatfoto

KØBENHAVNS BYRET (Ekstra Bladet): Kim Wall og hendes kæreste skulle have været til et bryllup i Kolding dagen efter, hun forsvandt med ubåden, og ugen efter skulle de have startet deres liv sammen i Beijing, hvor de havde lejet et hus.

- Inden for en uge ville vi have påbegyndt en tilværelse der, sagde kæresten, da han indtog vidneskranken i sagen mod Peter Madsen i dag.

Fremtidsplanerne blev alle sammen ødelagt.

- Kort fortalt var alle mine fremtidsplaner lagt sammen med Kim. Nu ved jeg ikke engang, hvorfor jeg tager en uddannelse. Det har påvirket alt, fortalte kæresten, der nåede at være kærester med Kim Wall i 11 måneder.

Han beskrev sin kæreste som en utrolig dygtig journalist og et fantastisk nysgerrigt og levende menneske.

Mens han forklarede, sad Peter Madsen og kiggede ned i bordet.

Kæresten boede på Refshaleøen omkring 80-100 meter fra Raketmadsens Rumlaboratorium, men kendte ikke Peter Madsen personligt. Når Kim Wall var i Danmark, boede hun hos ham.

Bange for ubådstur
Han forklarede, at Kim Wall fik hul igennem til Peter Madsen samme dag, som de sejlede ud i ubåden. Hun skulle lave en historie om det danske rumkapløb på Refshaleøen, hvor han selv havde været med til at lave første del af det med Copenhagen Suborbitals tidligere på året.

- Vi var på vej ud af landet. Det var den sidste mulighed for at lave et lille stykke arbejde, før hun skulle af sted, forklarede han.

Det startede med, at hun var henne i hangaren for at drikke te. Da hun kom tilbage, spurgte kæresten ind til mødet med Peter Madsen.

- Hun sagde, at han var lidt 'all over the place', men virkede interessant på hende. Jeg tror, at hun havde svært ved at blive klog på ham, men Kim har specielt til historier været fascineret af folk, der havde gang i et eller andet, fortæller kæresten, der forklarede videre:

- Hun var bange for at skulle ud i en ubåd. Selve det at dykke ned under vandet i en ubåd overskyggede alt andet på det tidspunkt. Jeg var både misundelig og nysgerrig. Hun sagde, 'så tag med'. Men vi havde inviteret gæster, forklarede kæresten.

Madsens hustru råbte
Hun fortæller, at hun er blevet inviteret med ud i ubåden.

- Hun spørger mig, om jeg synes, at det er okay. Ikke som om at jeg skal give tilladelse, men vi har inviteret til fælles sammenkomst, og hun ville gerne ud og lave det her stykke arbejde, fortalte kæresten.

Hun sagde, at det ville tage et par timer.

- Jeg begynder at blive urolig allerede efter tre timer. Kim er i forvejen en person, der gør sit eget, så jeg udsætter det så meget som muligt, så jeg udsætter det til klokken 2, før jeg ringer 114, forklarede han.

Han cyklede derefter rundt på Refshaleøen og ringede til Kims forældre, som han havde mødt første gang dagen før.

Under cykelturen støder han tilfældigt ind i en, som han finder ud af, er Peter Madsens kone.

- Hun råber af mig, På det her tidspunkt er hun mit eneste link til viden om noget som helst, og jeg er insisterende på, at hun skal fortælle mig et eller andet. Og hun råber, at jeg skal stoppe med at spørge til den ubåd, før jeg har nævnt ubåden, så vidt jeg husker, forklarede kæresten.

Hun bliver efterfølgende afhørt af politiet og giver, ifølge Kim Walls kæreste, udtryk for overraskelse over, at der skulle være andre om bord på ubåden, selvom hun, ifølge kæresten, havde fået det at vide kort tid forinden.

Kæresten havde en bistandsadvokat med i retten, der på vej ud af retten sagde, at hun nedlagde påstand om erstatning på 150.000 kroner for alle tre - hvilket formentlig er kæresten og Kim Walls forældre.

1 af 2 Foto: Sonny Windstrup
2 af 2 Kim Wall døde om bord på ubåden UC3 Nautilus. Peter Madsen siger, at hun døde ved en ulykke, mens anklagemyndigheden forsøger at bevise, at hun blevet dræbt af Peter Madsen. Privatfoto