Kim Walls lig havde stik i bryst og underliv

Mistankegrundlag mod Peter Madsen er styrket, siger anklageren i retten

Tidligere efterforsker hos Rigspolitiets Rejsehold Kurt Kragh svarer her på danskernes spørgsmål om sagen.
Følg Krimi

KØBENHAVNS BYRET (Ekstra Bladet): Kim Walls lig havde et stik i brystet og flere stik i underlivet.

Det har senioranklager Jakob Buch-Jepsen netop refereret fra obduktionsrapporten i Københavns Byret, hvor dommeren skal tage stilling til, om raket- og ubådsbyggeren Peter Madsen fortsat skal blive bag tremmer.

Han er sigtet for at have dræbt og parteret den 30-årige svenske journalist Kim Wall i august i år.

Anklageren fortæller, at der er påført adskillige stik på torsoen. Et stik på brystkassens forside og i alt 14 stik i underlivet. Disse er påført 'omkring dødens indtræden eller kort tid efter, det kan ikke konkretiseres nærmere, men der er næppe tale om timer', læser anklageren op.

Der er desuden adskillige DNA-spor fra Kim Wall på Peter Madsen.

Mistankegrundlaget mod den ubåds- og raketbyggeren Peter Madsen, som er sigtet for at have dræbt den 30-årige svenske journalist, er ifølge anklagemyndigheden dermed styrket.

Parteringen af journalisten er ifølge obduktionserklæringen sket, efter at døden indtraf.

Kim Walls dødsårsag er fortsat et mysterium. Foto: AP
Kim Walls dødsårsag er fortsat et mysterium. Foto: AP
 

Ubådssagen: Peter Madsen kæmper for løsladelse

Ikke spor af hende på min klients penis
Peter Madsen er ikke fysisk til stede i retten. Han befinder sig i et særligt indrettet lokale i Vestre Fængsel sammen med sin forsvarsadvokat, hvorfra de via et videolink deltager i retsmødet.

Forsvareren Betina Hald Engmark anfører, at anklagemyndigheden har udeladt en række vigtige punkter fra obduktionserklæringen:

- Der er skader, som ikke kan afvises, at de er kommet fra et fald, siger forsvareren og fortsætter:

- Der er desuden ikke fundet spor af min klient i Kim Walls underliv, og der er heller ikke fundet spor af hende på min klients penis, siger Betina Hald Engmark, som er af den opfattelse, at anklagemyndigheden ikke har fremlagt nye ting, som styrker mistanken mod hendes klient.

Peter Madsen er sigtet og fængslet på en mistanke om, at han har dræbt den 30-årige Kim Wall under en sejltur med Madsens hjemmebyggede ubåd Nautilus den 10. august.

Den svenske freelancejournalist ville skrive en reportage om ubåden, men hun kom aldrig i land igen, og ubåden med de to personer i blev meldt forsvundet af den 30-årige journalists kæreste.

Det medførte en stor eftersøgning til vands, inden ubåden og Peter Madsen dukkede op ved Drogden Fyr i Køge Bugt om formiddagen dagen efter.

Ny forklaring
Peter Madsen forklarede da, at Wall var blevet sat af på Refshaleøen aftenen i forvejen, men skiftede forklaring dagen efter og sagde nu til politiet og under et grundlovsforhør, at der var sket en ulykke om bord.

Han nægter sig skyldig i drab, men har forklaret, at kvinden fik ubådens luge i hovedet, så hun faldt ned gennem ubådstårnet og døde.

Han gik efter eget udsagn i panik over ulykken og så for sig, at hans tilværelse og fremtidige projekter styrtede i grus. Peter Madsen har erkendt, at han smed liget af Kim Wall over bord.

Kim Walls torso blev fundet på Amager i vandet en uges tid efter anholdelsen af Madsen. Hoved, ben og arme var skåret af.

Men Peter Madsen har fastholdt, at hun var hel, da han smed hende over bord. Et udsagn anklageren ved det forrige retsmøde tydeligvis ikke gav noget for.

- Hvem har ellers parteret hende? spurgte han den drabssigtede Madsen i retten.

Alt om dramaet i retten: Peter Madsens vilde forklaring

Peter Madsens elskerinde står frem: Vi havde sex i ubåden

Bag tremmer i Vestre: Her er Peter Madsens liv i fængslet

Ubegrænset Sport
Ekstra Bladet
Så løber du aldrig tør
79
,-
/md.

Mere fra Ekstra Bladet+

Er Papes ambition at være både dyr og dårlig?

Udforsk Ekstra Bladet+

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Udforsk Ekstra Bladet+