Kinesisk kødskandale: Beslaglægger 40 år gammelt kød

Politimand var tæt på at kaste op, da dør til kødlager blev åbnet. Samlet er der smuglet for 3,2 milliarder

Kinesisk politi har opsporet en ægte stinker i jagten på smuglede fødevarer, beretter avisen China Daily.

Myndighederne har optrævlet et netværk af bander, som har opbevaret frosset kød til en værdi af 3,2 milliarder danske kroner. Dele af lagrene var 40 år gamle og rådne.

- Det stank. Jeg havde nær kastet op, da jeg åbnede døren, siger en kilde fra operationen i Hunan-provinsen, hvor man beslaglagde 800 ton kød.

Blandt smuglervarerne var kyllingevinger, samt okse- og svinekød.

Politiet har de seneste måneder slået til mod de kriminelle bander over hele landet, og man har beslaglagt varer fra i alt 14 forskellige smuglergrupper.

Dele af kødlagrene stammer fra grænseområdet mod Vietnam, hvor det angiveligt skal være svært at kontrollere og føre opsyn med kødleverancerne.

I regionen Guangxi, som grænser op til Vietnam, fandt myndighederne ifølge den kinesiske avis kød, som "var mere end 40 år gammelt."

China Daily skriver, at smuglerne i udlandet køber billigt kød, som de fragter til Kina via Hongkong og Vietnam.

Ifølge vicechefen for en antismuglerenhed i Hunan, Yang Bo, benytter smuglerne ofte helt almindelige biler i stedet for kølevogne.

- Så kødet er også tøet op mange gange, inden det når kunderne, siger Yang Bo.

Kina har oplevet stribevis af kødskandaler.

Sidste sommer kom det i en tv-udsendelse frem, at en af McDonalds' underleverandører blandede nyt og gammelt kød. På tv-billeder kunne man se, hvordan medarbejderne samlede kød op fra gulvet.

I 2008 fandt man kemikalier i mejeriprodukter, og seks babyer mistede livet. 300.000 andre blev syge.