Kirke ribbet for uerstattelige genstande

Østjyllands Politi efterlyser adskillige genstande såsom sjældne alterstager, som blev stjålet ved indbrud for en måned siden i Thorsø Kirke

Natten mellem mandag den 11. juli og tirsdag den 12. juli var der indbrud i Thorsø Kirke nordvest for Hammel i Østjylland. Ukendte gerningsmænd stjal flere forskellige - og for kirken uerstattelige - genstande, som nu efterlyses. Der vedlægges derfor en del fotos af det stjålne. Der er stjålet to af de viste alterstager.
Såfremt du har oplysninger til indbruddet, bedes du ringe til Østjyllands Politi på 114.
Natten mellem mandag den 11. juli og tirsdag den 12. juli var der indbrud i Thorsø Kirke nordvest for Hammel i Østjylland. Ukendte gerningsmænd stjal flere forskellige - og for kirken uerstattelige - genstande, som nu efterlyses. Der vedlægges derfor en del fotos af det stjålne. Der er stjålet to af de viste alterstager. Såfremt du har oplysninger til indbruddet, bedes du ringe til Østjyllands Politi på 114.
Følg Krimi

Kirkegængerne i Thorsø nordvest for Hammel i Østjylland har mistet flere uerstattelige genstande fra den lokale kirke for over en måned siden, som politiet nu gør en ekstraordinær indsats for at finde igen.

Natten mellem mandag den 11. og tirsdag den 12. juli var der indbrud i Thorsø Kirke, da ukendte gerningsmænd stjal flere forskellige - og for kirken uerstattelige - genstande, som nu efterlyses (se billederne oven for).

Listige tyve stjæler kobberrør fra Odense Domkirke

Der er blandt andet tale om træskærerarbejder tilbage fra 1670´erne og i alt seks figurer fra altertavlen. Tre lysestager, heriblandt en syvarmet, en due monteret over prædikestolen samt præstens tre messehageler, som hang i et skab bag kirkeorglet.

- Vi undrer os over tyveriet, for tingene kan jo ikke lige afsættes. Måske er der en religiøs årsag, men vi ved det ikke, sagde formanden for Thorsø Menighedsråd, Erik Bertelsen, til lokalavisen Favrskovposten umiddelbart efter tyveriet for godt en måned siden.

Det har ikke været muligt at få en uddybende kommentar fra Erik Bertelsen i dag, men Østjyllands Politi beder alle med oplysninger om indbruddet ringe på telefon 114.

Mere fra Ekstra Bladet+

Det ligner endnu en katastrofe

Udforsk Ekstra Bladet+

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Udforsk Ekstra Bladet+