Kirke udsat for hærværk

En kirke i Ishøj er natten til søndag blevet udsat for groft hærværk af ukendte gerningsmænd

Vejleå Kirke i Ishøj har fået smadret otte store ruder. Dette billede er taget før hærværket. (Arkivfoto: Wikimedia Commons)
Vejleå Kirke i Ishøj har fået smadret otte store ruder. Dette billede er taget før hærværket. (Arkivfoto: Wikimedia Commons)

Vejleå Kirke i Ishøj er natten til søndag blevet udsat for hærværk af en eller flere endnu ukendte gerningsmænd.

Det oplyser Københavns Vestegns Politi i en pressemeddelelse.

Kirken har fået smadret otte store ruder ved hjælp af sten, og politiet undersøger nu blandt andet stenene for spor.

Politiet fik anmeldelse om hærværket natten til søndag klokken 00.30, og der er siden blevet kørt præventiv patruljering omkring kirken og andre kirker i området.

Der er på nuværende tidspunkt ingen mistænkte i sagen, og der er ifølge politiet ikke nogen spor i sagen, der peger på, at hærværket har en forbindelse til fredagens hærværk mod Den Muslimske Gravplads i Brøndby.

50 gravpladser, gravsten og en masse blomsterkrukker på den muslimske begravelsesplads i Brøndby blev sent i går aftes raseret af hærværksmænd. Foto: Mathias Øgendal Krimi Hærværk på muslimsk begravelsesplads: 50 gravsten væltet

Københavns Vestegns Politi oplyser dog til Ekstra Bladet, at man ikke kan udelukke, at der er en forbindelse, men der er på nuværende tidspunkt ikke noget, der indikerer, at der er en sammenhæng mellem de to.

Samfund Efter hærværk: Min vens grav er ødelagt

Ligesom der nu foregår patruljering ved kirkerne på den københavnske vestegn, har politiet siden hærværket mod Den Muslimske Gravplads også patruljeret i området omkring gravpladsen.

Politiet opfordrer nu vidner, der har oplysninger om hærværket mod kirken, om at kontakte politiet. Københavns Vestegns Politi kan kontaktes på telefon 114.