Klippefort Bornholm: Massivt politiopbud til Folkemøde

400-500 betjente skal sikre Folkemødet på Bornholm mod terror og ballade

Lars Lykke deltog i sidste års 'Folkemøde' - i år er der udkommanderet mange betjente til at passe på. (Rasmus Flindt Pedersen).
Lars Lykke deltog i sidste års 'Folkemøde' - i år er der udkommanderet mange betjente til at passe på. (Rasmus Flindt Pedersen).

Mellem 400 og 500 betjente er udkommanderet til at passe på sommerens folkemøde på Bornholm.

Det erfarer Ekstra Bladet.

Bornholms politidirektør vil ikke kommentere oplysningerne. Men til Ekstra Bladet siger han:

- Folkemødet bliver et andet i år, end det har været de øvrige år, specielt set med politiets øjne. Det sikkerhedsopbud, vi har i år, er større end det har været de sidste mange år, siger, Peter Møller Nielsen, politidirektør på Bornholm.

Det kommende såkaldte folkemøde kan i år fejre fem års fødselsdag efter, at Bertel Haarder (V) fik organiseret det første folkemøde tilbage i 2011 efter svensk forbillede.

Græsk nationalist til folkemøde: Danmark skal forstå os

Wilders til folkemøde gør socialister bitre: Vi går væk

Det generelle sikkerhedsniveau i Danmark er højnet efter vinterens terror i København, der kostede to uskyldige livet. Terroristen, Omar El- Hussein blev også dræbt, da han trak pistoler mod bevæbnede betjente.

Samtidig har en række iøjnefaldende personer meldt deres ankomst til årets udgave af politiker- og mediefesten, der holdes i Allinge på den nordlige del af klippeøen.

Først på banen var Trykkefrihedsselskab, der meddelte, at de har inviteret den hollandske islamkritiker Gert Wilders, der står højt islamisters dødslister.

Jægersoldat: Danske livvagter skal kunne tage kugle for Wilders

Pegida:- Vi kommer også til Folkemødet

For små to uger siden var han inviteret til at tale ved en karikaturkonkurrence for Mohammed-tegninger i Texas. Her blev to angribere dræbt af sikkerhedsfolk.

Også den tidligere økonazist, Daniel Carlsen, har tidligere meldt sin ankomst til folkemødet. Han kalder sig nu nationaldemokrat og er formand for partiet Danskernes Parti.

I går meddelte Carlsen, at han agter at tage medlemmer af det stærkt højrenationale græske parti, Gyldent Daggry, med sig til Bornholm.

Her er der tale om den tidligere artillerigeneral, Georgios Epitideios, der nu er EU- parlamentsmedlem for Gyldent Daggry.

Seneste nyt

Mit EB

Opret en gratis konto og få adgang til:
miteb-dagensvigtigste.jpg

Dagens vigtigste

Redaktionen udvælger dagens vigtigste historier, så du altid får det nyeste fra ind- og udland

miteb-lokalenyheder.jpg

Lokale nyheder

Få nyheder fra dit nærområde, og hold dig opdateret på vejr, trafik og erhvervs-nyheder i dit nabolag.

miteb-follow.jpg

Følg emner

Abonnér på de emner, der interesserer dig, så du aldrig går glip af noget.

miteb-saved.jpg

Gem artikler

Læst noget interessant?? Gem artiklen til senere.

Hvor der er penge, der er Peter