Knap 22.000 grænsekontroller i årets første fire måneder

Fra 4. januar-30. april har Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi gennemført flest stikprøver ved grænsen

Politiet har lavet 22.00 stikprøver i år. FOTO: Martin Lehmann
Politiet har lavet 22.00 stikprøver i år. FOTO: Martin Lehmann

I årets første fire måneder er der gennemført 21.834 stikprøver i forbindelse med den midlertidige grænsekontrol.

Det fremgår af et svar fra justitsminister Søren Pind (V) til Folketingets Retsudvalg.

Peter Kofod Poulsen, retsordfører for Dansk Folkeparti, har stillet ministeren spørgsmålet om, hvor meget grænsekontrol der har været de første fire måneder.

Han er tilfreds med politiets arbejde, men understreger - som så mange gange før - at DF ønsker permanent grænsekontrol, og at flere kontrolleres.

- Det er det her, man kan forvente af en stikprøvekontrol. Vores mål er helt klart den permanente grænsekontrol, så flere kan blive kontrolleret.

- Det er mærkeligt, at regeringen bliver ved med at forlænge grænsekontrollen i stedet for ærligt at sige, at permanent grænsekontrol bliver en nødvendighed de kommende år, siger Peter Kofod Poulsen.

Den midlertidige grænsekontrol blev indført 4. januar for at få styr på flygtningestrømmen, og den er blevet forlænget syv gange. Grænsekontrollen løber frem til 12. november.

Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi har ifølge Rigspolitiet i gennemsnit kontrolleret 3282 personer ved grænsen per døgn fra 4. januar til 30. april. Hos Syd- og Sønderjyllands Politi er tallet 2165 personer i samme periode.

Hos Bornholms Politi er der i perioden 19. marts til 30. april kontrolleret 25 personer, viser svaret til retsudvalget.

Grænsekontrollen holder sig ikke helt inden for det budget, Folketinget havde regnet med.

I den politiaftale, der blev indgået i efteråret, har regeringen sammen med Socialdemokraterne, DF, Liberal Alliance og De Konservative afsat 200 millioner kroner til 'merudgifter som følge af ekstraordinære indsatser i grænseområderne'.

Af et aktstykke sendt til Folketingets Finansudvalg fremgår det, at udgifterne bliver 16 millioner kroner højere - altså 216 millioner kroner.

Antallet af personer, som har søgt asyl i de første 24 uger med grænsekontrol, er oppe på knap 4000.