Knivdræbte gravid kæreste: Derfor slog jeg hende ihjel

Løgnehistorier, manglende medicin og vrede over en avisartikel kulminerede med knivstik på 33-årig kæreste, forklarer drabstiltalt

Dennis Mark Knudsen - i dag Sommer - som han så ud, da han i maj 2014 var i Ekstra Bladet. Foto: Jakob Jørgensen
Dennis Mark Knudsen - i dag Sommer - som han så ud, da han i maj 2014 var i Ekstra Bladet. Foto: Jakob Jørgensen

RETTEN I SVENDBORG (Ekstra Bladet): I Retten i Svendborg er anklager Klaus Lauridsen i sin afhøring af drabstiltalte Dennis Mark Sommer nået til spørgsmålet om, hvad der 7. juni sidste år fik ham til at dræbe sin gravide kæreste på bestialsk vis. Ifølge tiltalen gav Dennis Mark Sommer hende først insulinforgiftning og stak hende derefter tre gange med en steakkniv, inden han pressede en pude over hendes ansigt.

Den tiltalte svarer beredvilligt på alle anklagerens spørgsmål og har fortalt, hvor meget han holdt af sin daværende kæreste.

- Var I forelskede i hinanden? spurgte anklager Klaus Lauridsen tidligere.

- Ja, meget. Jeg havde aldrig nogensinde følt, at nogen havde behandlet mig så godt som hende.

- Elskede du også hende?

- Ja. Og vi var meget glade for, at hun var blevet gravid, lød det fra den tiltalte.

Ifølge Dennis Mark Sommer var det en kombination af flere ting, der fik ham til at gå ind i en tilstand, hvor han var fyldt med raseri og ville slå kæresten ihjel.

Han tog ikke længere sin medicin for psykiske lidelser, og kæresten, som Dennis Mark Sommer kort forinden var flyttet sammen med i en lejlighed i Svendborg, havde fortalt om et seksuelt misbrug i sin barndom (dette er alene den tiltaltes påstand, red.)

Det kunne han ikke kapere:

- Jeg ville gerne være den gode kæreste, men jeg har selv i mit liv været udsat for seksuelle overgreb, så det var svært for mig at høre på.

Dennis Mark Knudsen risikerer at blive idømt forvaring på ubestemt tid for drabet på kæresten. (Foto: Jakob Jørgensen) Krimi Tiltale: Dennis forgiftede sin kæreste med insulin

Derudover havde Dennis Mark Sommer viklet sig ind i en løgnehistorie om, at han havde arvet en stor sum penge fra sin netop afdøde far, og så var han sur over et interview, han havde givet til Ekstra Bladet, hvor overskriften lød: 'Skal jeg dræbe for at få hjælp?'

- Jeg ville ikke have det, men det kom på forsiden med den overskrift.

- Vi fandt ud af, at (navnet på kærestens datter, red.) skolelærer havde taget avisen med ind i klasselokalet. Min kæreste synes, det var flovt. Det var sådan en lille by.

Dennis Mark Knudsen vil gerne starte forfra. Han tager ikke stoffer mere og ønsker sig mest af alt noget behandling for de traumer, han har oplevet i sit liv, og som har givet ham PTSD. (Foto: Jakob Jørgensen) Plus Skal jeg dræbe, før jeg kan få hjælp?

- Hvad var motivationen for at slå hende ihjel? spørger anklager Klaus Lauridsen.

- Min hjerne kunne simpelthen ikke klare et mere svigt. At hun skulle gå fra mig.

- Jeg havde meget vred mod alle de mennesker, jeg følte skulle have hjulpet mig.

- Jeg blev ved med at læse avisen, og det fodrede min vrede.

- Det kulminerede på grund af alle de ting. Jeg følte mig truet og var bange for at miste alt.

Redaktionel bemærkning:

Dennis Mark Knudsen stod frem med sin historie i og på forsiden af Ekstra Bladet lørdag 24. maj 2014. Inden da havde Ekstra Bladets journalist fulgt Dennis' liv gennem mere end fire måneder.

Inden artiklen med overskriften 'Så hjælp mig dog' og forsiden med ordene: 'Skal jeg dræbe for at få hjælp?' (og de følgende artikler, der udkom i dagene efter) havde Dennis Mark Knudsen læst alle artikler med henblik på at rette fejl og misforståelser.

Dennis Mark Knudsen godkendte og kunne stå inde for alle ord i artikler og overskrifter.

Advokat Michael Juul Eriksen fortæller til Ekstra Bladet, at Dennis Knudsen  ringede og tilstod drabet. (Foto: Jakob Jørgensen) Krimi Advokat: Sådan tilstod Dennis drabet

Den gravide kæreste blev dræbt med to dybe stik på siden af halsen og et over brystbenet, og Dennis Mark Sommer har erkendt, at han førte kniven.

Han erkender også at have manipuleret med sin diabetessyge kærestes insulinpumpe over flere dage, og at han på drabsdagen injicerede hende med så mange doser, at hun fik en forgftning. Det er dog ikke alle anklagerne, der vedrører insulinpumpen, som Dennis Mark Sommer vil erkende.

Dennis Mark Knudsen lod sig interviewe flere gange i starten af 2014, endnu inden at han havde gjort alvor af sine tanker om at slå ihjel. Nu kræves han dømt til forvaring for at have dræbt sin gravide kæreste. Foto: Jakob Jørgensen Krimi Kræves i forvaring: 'Drabet der kunne være undgået'

Anklageren har nøje gennemgået, hvad der ventede politiet, da de ankom til gerningsstedet kort før kl. 11 om formiddagen 7. juni.

Her blev den 33-årige kvinde fundet død i sengen. Over hendes skulder lå der en steakkniv med en bladlængde på 11 cm.

Billedet af den blodindsmurte kniv og et par blå joggingbukser med blodstænk er blevet fremvist i retten.

Sagen føres som en nævningesag med tre juridiske dommere og seks nævninge, der tirsdag i næste uge forventes at have taget stilling til, om Dennis Mark Christian Sommer er skyldig i anklagerne.

Fakta: Sådan endte Dennis Mark Knudsen som morder

I januar 2014, da Ekstra Bladet første gang møder 25-årige Dennis Mark Knudsen er han stoffri narkoman, psykisk syg og hjemløs og råber forgæves om hjælp hos myndighederne.

Barndommen har været kaotisk og præget af alkoholiske forældre og tvangsfjernelser, og i ungdomsårene sidder Dennis Mark Knudsen i fængsel for narko og væbnet bankrøveri.

Senere flygter han til Thailand, hvor han efter et år med massivt narkomisbrug og psykiske lidelser får en toårig fængselsdom for narko, hvor han efter egen forklaring bliver udsat for tæsk og tortur i fængslet i Phuket.

Da han vender tilbage til Danmark, er bange for, hvad han kan finde på, hvis ikke han får hjælp.

Allerede 7. juni - 16 dage efter portrættet af Dennis Mark Knudsen med overskriften ’Skal jeg dræbe for at få hjælp?’ er bragt i Ekstra Bladet - går alarmen.

Han henvender sig selv til Ekstra Bladets journalist og fortæller, at han har slået sin kæreste ihjel.

Ifølge Dennis Mark Knudsen er det et voldsomt og pludseligt flashback, der driver ham til at dræbe den 33-årige mor til to med knivstik, men ifølge den senere tiltale havde han før knivstikkene bevidst givet kæresten en overdosis insulin, som hun fik for sin diabetes.

Parret havde kendt hinanden i et halvt års tid og boede sammen i en taglejlighed i Svendborg, hvor også kærestens to børn på fem og syv fra tidligere forhold opholdt sig under drabet. Hun var gravid i 12. uge, da hun blev dræbt.

Anklagemyndigheden finder Dennis Mark Knudsen, der i dag kalder sig Sommer til efternavn, så farlig, at han kræves i forvaring, så han kun kan løslades, når en domstol godkender det.