Knivdrama på Christiania: Mand stukket flere gange

En yngre mand er blevet stukket ned på Christiania i København tirsdag formiddag

(Video: Byrd / Steven Knap)

Ved du noget om sagen, så tip os på sms/mms 1224 (alm. takst), eller skriv mail til 1224@eb.dk

En ung mand er kørt på hospitalet, efter han er blevet stukket ned på Christiania.

- Personen er stukket flere gange, primært omkring balden. Han er bragt til hospitalet og var ved bevidsthed, bekræfter Henrik Brix, der er vagtchef ved Københavns Politi.

Knivstikkeriet skete omkring klokken 11.30 nær Café Nemoland, og politiet har i øjeblikket spærret området af ved volden bag Nemoland.

- Der er tilbageholdt nogle, men vi arbejder ude på stedet stadigvæk, så om de lige er vidner eller anholdte, det ved jeg ikke, siger Henrik Brix.

Om knivstikkeriet er relateret til miljøet omkring Pusher Street, ved politiet endnu ikke.

- Det er ikke hver dag, at folk bliver stukket ned på Christiania, men manden er så ung, så jeg tror næsten ikke, at han har noget med det at gøre, men jeg tør ikke sige det helt. Det er jo tit noget med noget handel, der er gået galt, lyder det fra vagtchef Henrik Brix.

Han understreger også, at der ikke har været problemer med at komme til at efterforske knivstikkeriet på Christiania til trods for fristadens til tider anstrengte forhold til ordensmagten.

- Folk dør også på Christiana, og der er ildebrande derude, men ved alt, der ikke har noget at gøre med hashen, plejer vi at få lov til at arbejde derude, siger han.

Et vidne, Ekstra Bladet er bekendt med vedkommendes identitet, beskriver forløbet på følgende måde.

Han fortæller, at han tilfældigt var i området, da han så en, der kom løbende fra volden. Han kiggede derefter op på volden, hvor han så tumult, og han løb derop.

Her så han fem-seks maskerede, der var køllebevæbnede, slå og sparke på en mand, der lå ned.

Han løb derfor hen for at få dem til at stoppe, ligesom der også kom andre christianitter til stedet.

I fællesskab fik de jaget de fem-seks personer på flugt.

Offeret rejste sig op, og de kunne se, at han var blevet stukket forskellige steder på kroppen. Han var bevæbnet med en hammer, viste det sig. Han gik ned fra volden og hen til Nemoland.

- Det lignede 2'gere. De så heller ikke så store ud, og jeg tror ikke de var så gamle, fortæller vidnet til Ekstra Bladet.