Annonce:
Annonce:

Knivdrama på udrejsecenter: - Jeg slagter min kone og mine børn

Aktionsstyrken befriede hustru og to børn efter otte timer. Nu skal 52-årig iraner for retten, tiltalt for trusler

Video fra politiets operation på Sjælsmark Video: Local Eyes
Annonce:
Følg Krimi

- Jeg slagter min kone og mine børn!

En 53-årig iraner trak op i sin trøje foran børnehaven i Udrejsecenter Sjælsmark i Nordsjælland og viste, at han havde en 20 cm. lang kniv i bukselinningen.

Se mere video på localeyes.dk

Derefter gik han ind i børnehaven, hentede sin fem-årige datter, og gik mod familiens værelse på den tidligere kaserne, mens han havde datteren på den ene arm og holdt kniven mod pigen med den anden hånd.

Sådan beskriver et anklageskrift mod den 53-årige optakten til et otte timer langt drama den 17. maj på udrejsecenteret, hvor iraneren barrikaderede sig på værelset med hustruen og to af sine fire børn.

Dramaet sluttede først kl. 19.33, da iraneren måtte gå på toilettet og lod familien alene et øjeblik. Politiets Aktionsstyrke, AKS, brød ind på værelset, anholdt iraneren og familien blev befriet.

Annonce:

Knivdrama på udrejsecenter: - Jeg slår hele familien ihjel, hvis vi bliver udvist

Politiet har nu rejst tiltale mod iraneren for dødstrusler. Politiet har opgivet at tiltale ham for langvarig frihedsberøvelse, fordi hustruen efter dramaet udtalte, at hun ikke havde følt sig truet eller indespærret.

Skulle udvises til Italien
Familien stod for at skulle udvises til Italien som det sikre land, de var kommet fra, og havde fået afslag på asyl. Men en udsendelse af familien få dage tidligere måtte opgives, fordi de 53-årige gjorde voldsom modstand.

Nu står han til en fængselsstraf, og anklagemyndigheden kræver ham også udvist af Danmark i mindst seks år. Den 53-årige nægter sig skyldig i tiltalen. Sagen kommer for retten i Helsingør den 4. juli.

På vejen fra børnehaven til familiens værelse blev både en lærer og en kriminalassistent vidne til dramaet, hvor han, ifølge tiltalen, truede den fem-årige med kniven.

Annonce:

Imens havde personalet i børnehaven alarmeret politiet, og en patrulje trak pistolerne og forsøgte at få den 53-årige til at smide kniven og sætte barnet fra sig.

Efter at han havde forskanset sig på værelset blev politiets gidselforhandlere og Aktionsstyrken tilkaldt.

Via tekniske observationer kunne AKS følge med i, hvad der skete på værelset, og da den 53-årige gik på toilettet slog Aktionsstyrken til, fordi forhandlingerne med manden var forgæves.

Kniven blev fundet inde på værelset.

Trusler på Politigården
Men efter anholdelsen fortsatte den 53-årige, ifølge tiltalen, med at true sin familie. Under afhøringen først på natten på Helsingør Politigård udtalte den 53-årige flere gange til en politiassistent, at han ville slå sin hustru og sine børn ihjel, hvis han ikke fik opholdstilladelse i Danmark.

Gidsel-situation på udrejsecenter: Mand har forskanset sig med kone og to børn

Den 53-årige, der netop har haft fødselsdag, har siddet varetægtsfængslet siden knivdramaet.

Et par reportere fra Information, der tilfældigt var i Udrejsecenter Sjælsmark på en reportage, blev vidner til, at den 52-årige råbte 'daesh', et akronym for terror-organisationen Islamisk Stat, og flere gange trak to fingre på tværs af halsen.

Annonce:
Annonce:
Annonce:
Spar med
Det kan du spare
Elpris lige nu
Vestdanmark
-
kr. pr. kWh*
Østdanmark
-
kr. pr. kWh*
Annonce:
Margrethe mangler mio. - vi må hjælpe
Annonce:

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:

nyt billede

Bagholdet

Annonce:
Annonce: