Knivmand på krykker i retten

Politiet slører oplysningerne i sagen om attentatforsøg på Rasmus Paludan

Knivmand på krykker i retten

Mand bliver skudt af politiet efter at have trukket kniv mod Rasmus Paludan i Aarhus. Video: Øxenholt Foto.

Den 52-årige libaneser 'NMAA' var stadig klædt i hvidt, da han lørdag eftermiddag blev stillet for retten i Aarhus og officielt anklaget for forsøg på at knivdræbe koranbrænderen Rasmus Paludan dagen forinden i Aarhus Vest.

Men til forskel fra fredagens ulastelige, hvide habit sad han i retten i hospitalstøj med forbinding om sit ene lår og støttede sig tungt til to krykker. Lappet sammen efter politiskuddet, som fældede ham, var den korpulente mand dog i stand til at deltage sammen med en tolk.

Hans medsigtede, den 40-årige 'AM', der blev anholdt natten til lørdag og sigtet for medvirken til drabsforsøg, har også  mellemøstlige rødder. Han nåede at tale kortvarigt med sin forsvarer.

Han havde et markeret ansigt, sort skæg og en frisure, der trængte til en kam. 'AM' havde ikke brug for tolk, men så forvirret og lettere fortumlet ud.

Artiklen fortsætter efter billedet ...

Det er uvist, hvordan de to mænd, som begge bor i Gellerup-området, stiller sig til sigtelserne. Foto: Claus Bonnerup
Det er uvist, hvordan de to mænd, som begge bor i Gellerup-området, stiller sig til sigtelserne. Foto: Claus Bonnerup

Et par lånte badesandaler fra arresten sad på hans bare fødder.

Det er uvist, hvordan de to mænd, som begge bor i Gellerup-området, stiller sig til sigtelserne.

Ingen af de sigtede nåede at sige et ord, før anklageren ikke alene bad om lukkede døre, men også om, at selve forhandlingen om dørlukning skulle foregå i lukkethed.

- Der er visse detaljer i sigtelsen, som vil skade efterforskningen, lød det fra anklageren. Og det blev de tilstedeværende ikke klogere af, idet politiet op til retsmødet allerede havde fortalt, at de anholdte var sigtet for henholdsvis drabsforsøg og medvirken til drabsforsøg.

Men selv om begge forsvarere protesterede ihærdigt mod lukkede døre og blev støttet af den fremmødte presse, valgte byretsdommer Joy Winther at følge anklageren.

- Sagen er på et indledende stadie. Jeg har forståelse for anklagerens ønske, sagde hun.

Paludan: 'Han ville slå mig ihjel'

Tulle om Paludan-angreb: Vanvittige slyngler