Knivstik i København trækker tråde til bandekonflikt

To sigtet for drabsforsøg - 22-årig mand stukket med kniv tæt på Strøget

Det var ved Jorcks Passage i København, at knivstikkeriet fandt sted. (Foto: Torben Stryer/Polfoto)
Det var ved Jorcks Passage i København, at knivstikkeriet fandt sted. (Foto: Torben Stryer/Polfoto)

Da en 22-årig mand med indvandrerrrødder blev stukket ned tæt ved Strøget i København ved højlys dag, skete det sandsynligvis som led i en banderelateret konflikt.

- Det har formentlig tråde til Field's-sagen, siger Steffen Th. Steffensen, efterforskningsleder, Københavns Politi, til Ekstra Bladet.

Det var onsdag 20. april omkring kl. 15, at den 22-årige blev ramt i maven af knivstik. Det skete i Jorcks Passage, der ligger ved Strøget i københavn.

Jorcks Passage forbinder strøget med parallelgaden Skindergade. (Arkivfoto: Torben Stroyer) Krimi Stukket ned ved Strøget: Unge fængslet for drabsforsøg

To dage senere blev to unge på 20 og 21 fængslet ved et grundlovsforhør, hvor duoen blev sigtet for drabsforsøg. Dommeren valgte dog kun at fængsle dem på baggrund af mistanke om grov vold og ikke drabsforsøg, som sigtelsen ellers lød på.

Samme konfliktbillede inkluderer også mindst tre, af de seneste skyderier, der har fundet sted i det storkøbenhavnske område.

Det seneste skyderi skete ved terrasserne i Tingbjerg. Foto: Læserfoto Krimi Tredje skudepisode på en uge: Politiet undersøger sammenhæng

I følge Københavns Politi er sagen sandsynligvis en udløber af det konflikt-scenarie, der førte til skyderi i indkøbscenteret Field's i marts i fjor.

Her stødte to grupper sammen og jagtede efterfølgende hinanden rundt i centeret. Balladen kulminerede med, at der i centerets p-kælder blev affyret skud fra begge sider.

Det var ved middagstid 18. marts i fjor, at de to grupper udkæmpede et mindre slag i indkøbscenteret Fiel'ds på Amager. (Foto: Linda Johansen) Krimi Påsat brand på bibliotek førte til skyderi i indkøbscenter

To blev ramt. Den ene blev svært kvæstet og sidder nu i kørestol.

Retssagen, hvor ni var tiltalt i forbindelse med episoden i indkøbscenteret, sluttede 4. marts, og her blev otte dømt.

Kun to fik dom i forbindelse med skyderierne, og de fik henholdsvis syv et halvt års fængsel og fem et halvt års fængsel.

Resten fik mellem halvandet og to et halvt års fængsel for ulovlig våbenbesiddelse og trusler. Den niende er endnu ikke dømt, da der afventes en mentalundersøgelse.

Under retssagen var stemningen gentagne gange aggressiv, hvor medlemmer af de to grupper flere gange enten var i direkte kamp - eller var lige ved at komme det.

Politiet var massivt til stede, da der blev afgivet skud i Field's. (Linda Johansen) Krimi Drama under Field's-retssag: Flere måtte pacificeres

Allerede på retssagens første dag kom det til slagsmål mellem parterne efter retsmødet. På Nytorv foran Københavns Byret var der slagsmål mellem to figurer. Politiet var intetsteds at se, og derfor fik kamphanerne lov at gøre sig færdige, før de gik hver til sit.

Det her i indkøbscenteret Field's at to grupperinger tørnede sammen 18. marts i fjor. (Foto: Linda Johansen) Krimi Efter retsmøde om skyderi i indkøbscenter: Slagsmål foran byretten

Senere i forløbet medbragte en af de tiltalte, der var på fri fod under retssagen, en kniv til et retsmøde.

Krimi 17-årig tiltalt for drabsforsøg medbragte kniv i retten

Og med overfaldet i Jorcks Passage ser det ud til, at striden mellem de to grupperinger fortsat ikke er bilagt.

Har du kendskab til sagen, så tip os på 1224@eb.dk eller sms/mms til 1224 (alm. takst)