Knivstikker græd i retten: Kendt skyldig i drabsforsøg

Det var drabsforsøg, da en 37-årig stak sin ekskæreste 21 gange, siger Københavns Byret

Cecilie Danris var ikke tilstede i retten, da hendes ekskæreste blev kendt skyldig i drabsforsøg. Foto: Privat
Cecilie Danris var ikke tilstede i retten, da hendes ekskæreste blev kendt skyldig i drabsforsøg. Foto: Privat

KØBENHAVNS BYRET (Ekstra Bladet): - Vi kender dig skyldig i forsøg på manddrab, lød retsformandens ord, da en 37-årig mand onsdag stod tiltalt for at have stukket sin ekskæreste med mindst 21 knivstik.

Den tiltalte havde under begge retsdage i byretten erkendt, at han havde stukket 25-årige Cecilie Danris, men han og hans forsvarer Jesper Storm Thygesen mente, at der var tale om grov vold og ikke forsøg på manddrab.

Under dagens retssag begyndte den 37-årige mand at græde højlydt, da specialanklager for personfarlig kriminalitet Jakob Buch-Jepsen forklarede nævningetinget, hvorfor den tiltalte skulle kendes skyldig i forsøg på manddrab.

Den 37-årige mand vendte sig væk fra retten imens han græd. Indtil da havde han nikket og rystet på hovedet, når vidner afgav deres forklaringer. Han havde også sendt luftkys ned til sin familie og venner, der alle sad på tilhørerrækkerne.

Domsmænd og nævninger lagde i deres afgørelse om skyldsspørgsmålet vægt på Cecilie og hendes mors forklaringer i retten, og på udtalelser fra de læger, som behandlede den 25-årige på Rigshospitalets Traumecenter.

Tiltalte havde i retten forklaret, at Cecilie havde stået op i sin seng, da han stak hende i overkroppen. Både Cecilie, og hendes mor der overværende angrebet, vidnede begge to, at Cecilie havde ligget ned, da hun blev stukket gentagne gange af den 37-årige.

Retten tog også højde for, at de mange knivstik var blevet givet med så voldsom styrke, at de havde forvoldt skade på nogle af Cecilies indre organer.

- Jeg er skyldig, og nu må jeg tage min straf, fik den tiltalte med tårer i øjnene fortalt til sin mormor, inden han blev iført håndjern og ført ud af retslokalet af to politibetjente.

Dommen bliver først afsagt i februar.

Cecilies mor: Blodet sprøjtede op på væggen

Voldsomt drama: Derfor stak jeg Cecilie mindst 21 gange