Knivstikkeri til karneval: Politiet efterlyser to mænd

Der er karneval i Aalborg, og mens festlighederne er godt i gang, er en 24-årig mand blevet stukket ned af to andre mænd. De to flygtede fra stedet og efterlyses nu

Foto: René Schütze
Foto: René Schütze

Nordjyllands Politi efterlyser to mænd efter et knivstikkeri i Aalborg i forbindelse med karnevallet.

Knivstikkeriet skulle være foregået ved Vesterå 4 i Aalborg klokken 13.31, hvor en 24-årig mand er blevet stukket alvorligt i maven.

- Det er en sidegade til karnevallet, så man må sige, at det er forbindelse med det, fortæller Henrik Skals, vicepolitiinspektør ved Nordjyllands Politi til Ekstra Bladet.

Klokken 15.15 oplyser vicepolitiinspektøren til Ekstra Bladet, at den sårede er i gang med at blive opereret, men da han blev kørt fra gerningsstedet var han umiddelbart ikke i livsfare.

- Umiddelbart var han stabil, men tingene kan jo ændre sig, fortæller Henrik Skals.

Foto: René Schütze
Foto: René Schütze
 

Efterlyser to mænd
De to formodede gerningsmænd løb fra stedet og politiet efterlyser nu dem begge.

Den ene mand beskrives som mørk i huden, kort sort hår og havde bar overkrop.

Den anden efterlyste betegnes som dansk udseende, blå øjne og mørke shorts.

Knivstikkeriet er sket på Vesterå, som ligger parallelt med Vesterbro, hvor de udklædte går deres march. Samtidig grænser Vesterå op til Jomfru Ane Gade, hvor karnevalsgæsterne også går forbi.

Politiet arbejder stadig på stedet lørdag eftermiddag og fortæller til Ekstra Bladet, at de endnu ikke har fået fat i de to efterlyste mænd.

18 tilskadekomne
Karnevalsgæsterne er nu nået til Kildeparken, men ved især Vesterbro har der den sidste time været flere alvorlige hændelser. Blandt andet knivstikkeriet.

Politiet melder om både tricktyve og slagsmål.

Slagsmålet foregik på Vesterbro ud for Netto, hvor vidner beskriver at have set knive.

- Ved politiets ankomst var slagsmålet dog ophørt og parterne forsvundet fra stedet. Vi efterforsker dog udsagnet om knive, fortæller Henrik Skals.

Ved Kildeparken er der opsat en skadestue i forbindelse med karnevallet og her har man frem til klokken 13 haft 18 lettere tilskadekomne. En enkelt måtte videre på skadestuen på Sygehus Syd. De 17 andre blev behandlet på stedet.

Kravler rundt på tagene
Udover tilskadekomne har politiet også problemer med karnevalsgæster, der færdes på tage.

Meldingerne lyder, at personerne kravler ud på tage på Vesterbro og Kastetvej.

- Vi vil stærkt opfordre til, at folk lader være med at klatre ud på tagene. Det er naturligvis livsfarligt, uovervejet og man risikerer ikke alene sit eget liv, men også menneskemængden på gaden. Lad os ikke få spoleret den gode festdag af en alvorlig faldulykke, opfordrer Henrik Skals i en pressemeddelelse.

Der er endnu ingen, der er faldet ned fra høje bygninger eller tage.