Knivstikkeri trækker tråde til sag om gruppevoldtægt

Offer for knivstik er identisk med teenager sigtet for tre tilfælde af gruppevoldtægt mod en 14-årig pige

Følg Krimi

Ved du noget? Tip os på sms 1224 (koster alm. takst) eller på mail 1224@eb.dk

Et knivstikkeri mod en 16-årig dreng i Egedalsvænge 11. juni kan trække tråde til en række uhyggelige gruppevoldtægter af purunge piger i Nordsjælland i ungdomsmiljøet omkring Kokkedal.

I retsbogen fra grundlovsforhøret 15. juni mod en 17-årig dreng, der er sigtet for knivoverfaldet, fremgår det, at det 16-årige kniv-offer er identisk med en af tre drenge i alderen 15-16 år, som 14. juni blev varetægtsfængslet ved Retten i Helsingør, sigtet for tre tilfælde af gruppevoldtægt mod en 14-årig pige.

Efterforskningsleder ved Nordsjællands Politi Henrik Gunst vil ikke kommentere sammenhængen mellem knivstikkeriet og sigtelsen om voldtægt.

- Det er klart, at det indgår i vores efterforskning, men jeg kan ikke sige mere på nuværende tidspunkt, siger han til Ekstra Bladet.

Den 17-årige blev varetægtsfængslet i fire uger ved grundlovsforhøret 15. juni, hvor han stod sigtet for grov vold mod den 16-årige dreng, der blev stukket i venstre side af overkroppen.

17-årig anholdt: Sigtes for drabsforsøg på dreng

Nordsjællands Politi efterforsker i disse dage en række uhyggelige tilfælde af gruppevoldtægter mod meget unge piger. Indtil videre sidder i alt seks drenge - med anden etnisk baggrund end dansk og i alderen 15-16 år - fængslet og sigtet i to forskellige sager om voldtægt af to 14-årige piger.

En enkelt af drengene deltog ifølge politiet i begge gruppevoldtægter.

Det er politiets opfattelse, at endnu to piger formentlig har været udsat for overgreb, og politiet tør ikke udelukke, at der kan være flere ofre end de fire navngivne piger i alderen 13 til 15 år, som politiet kender til i øjeblikket.

- Lige nu er vi ved at danne os en overblik og samle alle tråde, siger Henrik Gunst.

Kammerat holdt vagt
Allerede 1. juni kunne politiet fremstille tre drenge i grundlovsforhør sigtet for en voldtægt af en 14-årig pige i april i år.

Ifølge sigtelsen udførte den ældste af drengene på 16 år en fuldbyrdet voldtægt af pigen i pigens hjem mellem klokken 20 og 22 om aftenen 21. april. Af sigtelsen fremgår det også, at den unge pige flere gange sagde nej, men at hun blev truet til at afklæde sig.

Drenge sigtet: Tvang sig adgang og gruppevoldtog 14-årig

Herefter filmede en anden af drengene voldtægten, mens den tredje ifølge sigtelsen holdt vagt i lejlighedens stue. De tre unge er varetægtsfængslet frem til 29. juni.

Ved et grundlovsforhør fra 14. juni blev tre andre unge fremstillet og sigtet for tre gange at have udsat en anden 14-årig pige for en lignende gruppevoldtægt.

Første voldtægt udspandt sig ifølge sigtelsen på et ukendt tidspunkt 16. oktober i fjor. Ifølge sigtelsen trængte de tre mistænkte sammen med yderligere foreløbigt ukendte medgerningsmænd ind til offeret i hendes hjem.

Fire piger ofre for gruppevoldtægter: Politiet frygter, at der er flere ofre

Truede offer ind i på værelse
Ved hjælp af vold og trusler om vold tvang de offeret ind på et værelse. Her var der ikke tale om fuldbyrdet voldtægt, men såkaldt anden kønslig omgang.

Ifølge sigtelsen kom der undervejs to andre drenge ind i lokalet, der filmede overgrebet med deres telefoner.

Anden gang skete overgrebet i følge sigtelsen 18. november hjemme hos en af de sigtede drenge. Her udspillede krænkelsen efter nogenlunde samme mønster som ved det første overgreb, men her blev den 14-årige pige udsat for fuldbyrdet voldtægt.

Tredje gang udspandt sig ifølge sigtelsen dagen efter - altså 19. november - ved 18-tiden et ukendt sted i Hørsholm Hovedgade

Også her blev offeret tvunget nøgen og kontant afkrævet oralsex. Efterfølgende blev hun krænket seksuelt. To af de sigtede udsatte hende ligeledes for fuldbyrdet voldtægt ligesom en af sigtede forsøgte voldtægt.

Dette forhindrede offeret ved at sparke drengen væk, lyder det i sigtelsen.

Ved retsmødet torsdag 14. juni blev de tre unge varetægtsfængslet i surrogat frem til foreløbigt 28. juni.

Seneste nyt

Mit EB

Opret en gratis konto og få adgang til:
miteb-dagensvigtigste.jpg

Dagens vigtigste

Redaktionen udvælger dagens vigtigste artikler, så du altid er opdateret på det nyeste fra ind- og udland

miteb-lokalenyheder.jpg

Lokalt

Hold dig opdateret på vejr, trafik, bolig- og erhvervsnyheder i din kommune.

miteb-follow.jpg

Følg emner

Abonnér på de emner, der interesserer dig, så du aldrig går glip af noget.

miteb-saved.jpg

Gem artikler

Læst noget interessant? Gem artiklen til senere.

Hvis krigen og katastroferne kommer, hvad skal vi mennesker så gøre?