Knivstikkeri ved gymnasium

En 17-årig mand er blevet stukket ned med flere knivstik på Aarhus Handelsgymnasium

Elever og personale på Aarhus Handelsgymnasium har mandag fået sig lidt af et chok, efter at et knivdrama har fundet sted ved nogle bænke i rygeområdet tæt ved hovedindgangen til gymnasiet.

En 17-årig mand er omkring klokken 13 blevet stukket ned med flere knivstik tæt ved hovedindgangen til Aarhus Handelsgymnasium. Offeret er blevet kørt på hospitalet, og han meldes nu uden for livsfare, skriver Østjyllands Politi på twitter.

Klokken 14 har politiet anholdt fire mænd, som er mistænkt i sagen, i en bybus på Viby Ringvej i Aarhus. De fire mænd vil i løbet af eftermiddagen blive afhørt. Det oplyser talsmand hos Østjyllands Politi, Jakob Christiansen, til Ekstra Bladet.

Det var afhøringer af enkelte vidner blandt eleverne, som hurtigt førte Østjyllands Politi på sporet af de fire anholdte, som alle er 18-19 år og af mellemøstlig oprindelse. Mændene er foreløbig sigtet for grov vold

TV 2 Østjylland: Maskerede mænd løb ind på gymnasiet

Ifølge vidner på gymnasiet var det en gruppe unge mænd iklædt hættetrøjer, som begik overfaldet. Den 17-årige, der er elev på skolen, har fået flere knivstik forskellige steder på kroppen, men er uden for livsfare. 
 

Den foreløbige efterforskning peger på, at det formentlig er en intern strid, der ligger til grund for overfaldet, og at episoden ikke er banderelateret på nogen måde. Østjyllands Politi er nu ved at efterforske sagen nærmere – også om der eventuelt er flere gerningsmænd til overfaldet. Det vil senere blive vurderet, hvorvidt de fire mænd skal fremstilles i grundlovsforhør i løbet af tirsdag.

Elever fra gymnasiet har tidligere mandag fortalt til TV 2 Østjylland, at maskerede mænd trængte ind i kantinen, og at én person er blevet stukket ned.

- Vi sad og havde undervisning, da der kom nogle fra klassen, som havde været nede og fylde vandflaskerne i kantinen. De så en fyr ligge og bløde ekstremt meget fra et sår i ryggen, fortæller en elev fra 2. g, som ønsker at være anonym, til TV 2 Østjylland.

- Vi troede, det var en joke og læreren havde heller ikke fået noget at vide, så undervisningen fortsatte, forklarer eleven videre. 

Kort efter blev alle gymnasiets elever kaldt ned i kantinen, hvor rektor Michael Jensen informerede om knivstikkeriet. Her blev der især lagt vægt på, at eleverne ikke skulle føle sig utrygge.  

- Det er meget voldsomt og meget uhyggeligt, og vi håber aldrig, at vi skal opleve det igen. Politiet siger, at det er et internt opgør. I skal ikke være utrygge.

- Vi oplever ikke, at elever bare bliver tilfældigt overfaldet herude, sagde Michael Jensen til eleverne i kantinen.

Det viser en video, som TV2 ØSTJYLLAND er kommet i besiddelse af. 

Rektor lover hjælp 

Både elever og ansatte på gymnasiet så knivstikkeriet og vil ifølge rektor Michael Jensen blive tilbudt hjælp. 

- Der sad nogen på kontoret, som har overværet det. De er meget rystede og får selvfølgelig tilbudt psykologhjælp, sagde rektoren til eleverne i kantinen.  

- Hvis I er bange eller bekymrede, så kom ned forbi kontoret, så kan I også få hjælp.

Samtlige elever er sendt hjem og gymnasiet blev lukket ved 15-tiden mandag.

Ifølge Ekstra Bladets oplysninger er det 17-årige knivoffer en mandlig elev, som for få uger siden er begyndt i 1. g. Elevens familie er blevet underrettet om sagen.

 

1 af 2 Knivstikkeriet skete kun få meter fra gymnasiets hovedindgang mandag omkring klokken 13. Det 17-årige, mandlige knivoffer er bragt til hospitalet, men er ifølge Østjyllands Politi uden for livsfare. Fire mænd, som er mistænkt i sagen, blev en time efter knivdramaet - klokken 14 - anholdt i en bybus på Viby Ringvej i Aarhus. Foto Ernst Van Norde
2 af 2 Både uniformerede og civilklædte betjente fra Østjyllands Politi arbejdede mandag eftermiddag på og ved Aarhus Handelsgymnasium, efter at en 17-årig mandlig elev på gymnasiet blev stukket ned ved nogle bænke foran gymnasiets hovedindgang. Foto Ernst Van Norde