Kølig morfar i retten for advokat-drab: Sagen var kørt af sporet

- Jeg syntes ikke, det var sjovt, lød det fra 67-årige Jørgen Saugsted, der i retten mandag dog virkede fuldstændig afklaret med sine handlinger. Sidste år tog han advokat Anders Lindholts liv og sårede sin 31-årige eks-svigersøn i fogedretten

RETTEN PÅ FREDERIKSBERG (Ekstra Bladet): - Nu havde den her samværssag kørt i over et år. Jeg spiste op mod 20 piller om dagen og tænkte ikke på andet.

Sådan indledte den 67-årige Jørgen Saugsted mandag sin forklaring i Retten på Frederiksberg. Her sidder han tiltalt for drabet på advokat Anders Lindholt i fogedretten i september sidste år og drabsforsøg mod sin eks-svigersøn ved samme lejlighed.

Saugsted, der er morfar til den dreng, samværssagen handlede om, forklarede, at han allerede dagen før drabet tog beslutningen om, at sætte en stopper for det hele. Derfor gik han ud i sit værksted og kortede sin jagtriffel  af.

Morfar tiltalt: Skød to i byretten og løb tør for kugler før selvmord

- Ellers var den for lang at have med i tasken, forklarede han i retten. Han svarede velvilligt på alle  anklager Stig Fleishers spørgsmål og havde desuden selv en tydelig dagsorden for sin afhøring.

-  Jeg tænkte, at der ikke var andre muligheder. Sagen var kørt af sporet, og det ville gå ud over H (barnebarnet, navn anonymiseret af redaktionen)

- Det her var jo ikke noget, jeg bare gjorde. Jeg gjorde det ikke, fordi jeg syntes, det var sjovt. Jeg ville have taget mit eget liv den dag, forklarede Jørgen Saugsted i retten.

Efter drab i retssal: Nu skal tilhørere tjekkes i døren

Den 67-årige mand virkede fuldstændig kølig og afklaret med sine handlinger, og kun en enkelt gang under afhøringen af ham, knækkede hans stemme over.

- Jeg ville væk fra det hele, forklarede han, inden han i detaljer beskrev, hvordan han rettede sin Tikka T3 jagtriffel mod først eks-svigersønnen og efterfølgende hans advokat.

Han havde efterfølgende planer om at tage sit eget liv, men måtte bruge den sidste af sine seks patroner på at forsøge at få ram på eks-svigersønnen, der blødende flygtede ud af fogedrettens lokale.

Morfar.jpg

Jørgen Saugsted blev anholdt i en nærliggende gade kort efter. Han har fra starten erkendt både drab og drabsforsøg under samværssagen i fogedretten, hvor hans treårige barnebarn var omdrejningspunktet.

Anders Lindholdt blev ifølge anklageskriftet skudt tre gange og blev dræbt på stedet, mens den 31-årige ekssvigersøn, som blandt andet blev ramt i brystet, slap med livet i behold.

Der er afsat to retsdage til sagen, men da den 67-årige har erkendt alle forhold, er der en mulighed for, at sagen afsluttes allerede i dag.

[No available link text] Der faldt ikke dom mandag. Jørgen Saugsteds forsvarsadvokat Merethe Stagetorn fortæller efter retsmødet, hvordan hendes klient oplevede dagen, samt hvilken straf, hun mener, er passende - og hvorfor. 

[No available link text]