Køres som tilståelsessag: Far sigtet for at kvæle datter

Faren vurderes til at være egnet til almindelig fængselsstraf

Her fjernes det lille barnelig i Odense efter den retsmedicinske undersøgelse på gerningsstedet i går. Selve obduktionen af den otte-årige pige finder sted i dag. Video: Ole Frederiksen
Følg Krimi

En otteårig pige sov, da hun blev dræbt ved kvælning på Rådyrløkken ved Odense den 3. august sidste år.

Nu bliver sagen mod hendes drabssigtede far kørt som en tilståelsessag ved Retten i Odense på mandag.

Ifølge retsmødebegæringen skete drabet omkring klokken 23.30 i soveværelset på første sal i huset. Efterfølgende blev hun båret ud i badeværelset og lagt under vand i badekarret. I retsmødebegæringen står der, at dødsårsagen er kvælning, muligvis kombineret med drukning.

- Om hun har været død i det øjeblik, hun kommer i badekarret, har man ikke kunnet sige med sikkerhed, siger senioranklager Klaus Holten Kristensen fra anklagemyndigheden ved Fyns Politi.

Drabssigtet far nægtede at tale i retten

Kort tid forinden havde den 51-årige far ringet til den dræbte piges mor og fortalt om sin udåd. Det var datterens morfar, der alarmerede politiet. Da politiet sparkede døren ind, fandt de pigen død, mens faren havde forsøgt selvmord.

Pigens mor og den sigtede far var blevet skilt og havde et par uger før drabet sat huset til salg.

Berørt skoleleder efter drab på 8-årig: Det værste vi som skole kan komme ud for

- Et afskedsbrev fundet på adressen samt de oplysninger den dræbte pigens mor er kommet med ovenpå telefonsamtalen med sigtede, peger på, at motivet formentlig er forbundet med en nylig skilsmisse samt samkvems-spørgsmålet om pigen, sagde vicepolitiinspektør Henrik Justesen, Fyns Politi, efter drabet til Ekstra Bladet.

Længe undervejs
Sagen har været længe undervejs. Efterforskningen har været afsluttet længe før jul, men de har afventes mentalerklæringen. Den kom for en måneds tid siden, og her fremgår det, at der ikke kan peges på andre sanktioner end almindelig straf. Han vurderes altså ikke at være psykisk syg.

8-årige Louise blev kvalt af sin far: - Hun var en livlig pige

- Man kunne have overvejet, om den skulle en tur i Retslægerådet til yderligere vurdering, men der er vi (forsvarer og anklager, red.) enige om, at det behov har vi ikke her med det indtryk, vi har af manden og med den grad af klarhed, der er i mental-erklæringen, siger Klaus Holten Kristensen.

At sagen kører som en tilståelsessag betyder ikke, at den sigtede kan forvente en rabat i straffen.

- En tilståelsessag er noget rent processuelt. Det er måden, sagen afgøres i retten. Det er ikke sådan, at bare fordi man beslutter sig for at tilstå, så får man automatisk en rabat. Jeg har ikke nogen forestilling om, at dette i sig selv skal give en afvigelse i forhold til, hvad man ellers kunne forestille sig, at han ville få i et nævningeting, siger senioranklageren.

Sagen er berammet til at køre på mandag kl. 9 i Retten i Odense.

'Min kærlighed til Nord er større end hadet til hans far'

Intet tyder på ro i Dansk Folkeparti

Seneste nyt

Mit EB

Opret en gratis konto og få adgang til:
miteb-dagensvigtigste.jpg

Dagens vigtigste

Redaktionen udvælger dagens vigtigste artikler, så du altid er opdateret på det nyeste fra ind- og udland

miteb-lokalenyheder.jpg

Lokalt

Hold dig opdateret på vejr, trafik, bolig- og erhvervsnyheder i din kommune.

miteb-follow.jpg

Følg emner

Abonnér på de emner, der interesserer dig, så du aldrig går glip af noget.

miteb-saved.jpg

Gem artikler

Læst noget interessant? Gem artiklen til senere.