Kørt ned kort efter løsladelse

To personer, som var blandt de mange anholdte i forbindelse med ulmende bandekonflikt i Aarhus, blev påkørt i nat tæt ved byens politigård

Det var her på Dynkarken - en gade kun få meter fra politistationen i Aarhus - at to unge mænd i nat blev påkørt umiddelbart efter, at de var blevet løsladt efter afhøringer hos Østjyllands Politi. Politiet efterforsker sagen som en bevidst påkørsel, som formentlig er sket som et led i en ulmende bandekonflikt i landets næststørste by. Foto Kristoffer Johannes Frikke
Det var her på Dynkarken - en gade kun få meter fra politistationen i Aarhus - at to unge mænd i nat blev påkørt umiddelbart efter, at de var blevet løsladt efter afhøringer hos Østjyllands Politi. Politiet efterforsker sagen som en bevidst påkørsel, som formentlig er sket som et led i en ulmende bandekonflikt i landets næststørste by. Foto Kristoffer Johannes Frikke
Følg Krimi

Få minutter efter, at to unge mænd var blevet løsladt efter afhøringer hos Østjyllands Politi i aftes og i nat, kørte en personbil ind i dem i en gade ganske tæt på politistationen. Ved påkørslen omkring klokken 01 pådrog de to mænd sig flere kvæstelser, herunder et brækket ben. Ingen af de to fik livstruende kvæstelser.

Personbilen, hvis registreringsnummer politiet ikke har, forsvandt umiddelbart efter påkørslen, som formentlig skete med fuldt overlæg.

- Vores efterforskning tyder på, at det var en bevidst påkørsel. Vi ved ikke, om bilen, der påkørte de to mænd, ventede på dem ved politigården, eller om de bare mødte dem tilfældigt, siger René Raffo, vicepolitiinspektør hos Østjyllands Politi, til Ekstra Bladet.

To andre unge mænd er søndag middag ved et grundlovsforhør ved Retten i Aarhus blevet varetægtsfængslet i fire uger og sigtet for grov vold.

Skarpe skud

Påkørslen og varetægtsfængslingen følger i kølvandet af gårsdagens anholdelses- og ransagelsesaktion flere steder i Aarhus Vest. Først blev flere personer lørdag eftermiddag anholdt og sigtet for overtrædelse af våbenlovgivningen på Peter Fabers Vej. Her fandt politiet blandt andet flere stik- og slagvåben og bandebeklædning.

Senere lørdag - omkring klokken 20 - blev der affyret skud mellem to stridende grupperinger på Bispehavevej. Flere af skuddene var skarpe. De to unge mænd, som i dag er blevet varetægtsfængslet, var blandt de implicerede i skudepisoden ved Bispehaven.

Kort før skyderiet på Bispehavevej løb to personer med stik- og slagvåben ind i en butik på Ekkodalen i Aarhus Vest. De to ledte angiveligt efter folk fra andre grupperinger.

Vicepolitiinspektør René Raffo ønsker ikke at oplyse, hvilke grupperinger - eller bander - der er tale om. Han bekræfter dog, at medlemmer fra den berygtede københavner-baserede Loyal To Familia er blandt de anholdte ved gårsdagens aktioner.

For at beskytte det fredelige flertal

Lørdagens mange anholdelser skete blot otte dage efter, at 70 personer forrige fredag blev anholdt i forbindelse med uroligheder i Gellerup-parken i det vestlige Aarhus. Urolighederne var angiveligt en konsekvens af, at Loyal To Familia er ved at etablere sig i Aarhus.

Således er der inden for den seneste halvanden uges tid sket op mod 100 anholdelser forskellige steder i Aarhus Vest.

- Vi efterforsker fortsat og kan derfor ikke på nuværende tidspunkt sige mere om, hvem de anholdte er, siger René Raffo.

Vicepolitiinspektøren bekræfter, at politiets massive indsats er et udtryk for en bevidst strategi for at undgå bandekonflikter i Aarhus.

- Vi vil hverken have Loyal To Familia eller andre bander i Aarhus Vest, hvor der bor tusindvis af fredelige mennesker. Det store fredelige flertal skal ikke risikere at blive fanget i en krydsild mellem to kriminelle grupperinger. Det vil vi simpelthen ikke acceptere, og derfor går vi så offensivt til værks, siger René Raffo.

Seneste nyt

Hvorfor må Michael Dyrby blive?

Mit EB

Opret en gratis konto og få adgang til:
miteb-dagensvigtigste.jpg

Dagens vigtigste

Redaktionen udvælger dagens vigtigste artikler, så du altid er opdateret på det nyeste fra ind- og udland

miteb-lokalenyheder.jpg

Lokalt

Hold dig opdateret på vejr, trafik, bolig- og erhvervsnyheder i din kommune.

miteb-follow.jpg

Følg emner

Abonnér på de emner, der interesserer dig, så du aldrig går glip af noget.

miteb-saved.jpg

Gem artikler

Læst noget interessant? Gem artiklen til senere.