Kørte 13-årig ned: For syg til grundlovsforhør

13-årig pige fortsat hårdt kvæstet, efter hun i fredags blev påkørt af en 19-årig spritbilist. Manden er i en psykisk tilstand, der gør, at han ikke kan fremstilles i retten

Spritbilistens bil vidner om et hårdt sammenstød (Video: Local Eyes)

Overværede du ulykken, eller har du kendskab til sagen? Tip os på 1224@eb.dk eller sms/mms til 1224 (alm. takst)

I fredags blev en 19-årig mand varetægtsfængslet 'in absenthia' - altså uden selv at være til stede i retten - sigtet for med en promille på mere end 2,0 at have kørt en kun 13-årig pige ned fredag morgen.

Siden har det været meningen, at den unge mand skulle genfremstilles, så han selv kunne give en forklaring på den tragiske ulykke, men det er endnu ikke sket.

Ifølge Ekstra Bladets oplysninger skyldes det, at den 19-årige ikke er mentalt klar til at blive fremstillet i grundlovsforhør på grund af sin psykiske tilstand.

Se mere video på localeyes.dk

Her skete ulykken, som har efterladt en 13-årig pige hårdt kvæstet. (Foto: Linda Johansen) Krimi Spritbilist fængslet: Kørte 13-årig ned

Fik det dårligt
Den 19-årige blev i fredagens grundlovsforhør i Retten på Frederiksberg varetægtsfængslet til den 16. december. Det forventes dog fortsat, at han inden for de kommende dage vil blive stillet for en dommer.

Han blev anholdt fredag morgen og blev om eftermiddagen kørt på hospitalet, fordi han fik det dårligt, oplyste politiet.

- Han blev ikke kvæstet i ulykken, men vi har en mistanke om, at han måske har indtaget noget andet end alkohol, sagde vagtchef Jens Kristiansen.

Hvad manden eventuelt havde indtaget, er endnu uklart.

Spritbilistens bil vidner om et hårdt sammenstød. (Foto: Linda Johansen) Krimi Mødte spritbilist sekunder inden ulykke: Han fløj afsted

Fløj afsted
Ulykken skete fredag morgen, hvor den 13-årige pige kom gående ved krydset mellem Korsager Allé og Merløsevej i Brønshøj.

Manden kom ifølge vidner, Ekstra Bladet har talt med, kørende med en hastighed, der var mindst dobbelt så høj som de tilladte 30 km/t.

- Der var noget vejarbejde, som han slingrende rundt om, og så fløj han afsted. Jeg måtte køre ind til siden, forklarede en kvinde, som mødte manden på Korsager Allé få hundrede meter fra, hvor ulykken skete.

Spritbilistens bil vidner om et hårdt sammenstød. (Foto: Linda Johansen) Krimi TV: Her blev 13-årig torpederet af spritbilist

1 af 3 Spritbilistens bil vidner om et hårdt sammenstød. (Foto: Linda Johansen)
2 af 3 Her skete ulykken, som har efterladt en 13-årig pige hårdt kvæstet. (Foto: Linda Johansen)
3 af 3 Her skete ulykken, som har efterladt en 13-årig pige hårdt kvæstet. (Foto: Linda Johansen)