Kørte 16-årig ihjel: Nu er han dømt

43-årig familiefar har fået en dom på to års fængsel, efter han sidste år kørte 16-årige Mahmoud Hussein ihjel. - Tilgiv mig, var den sidste bøn til offerets familie

Hør Ekstra Bladets journalist Stine Eskildsen beskrive sagen her

RETTEN I KØBENHAVN (Ekstra Bladet): - Jeg har ikke ønsket, at det her skulle ske. Jeg har aldrig gjort et dyr fortræd, og jeg ville da slet ikke gøre noget ved et menneske.

Sådan indledte den 43-årige familiefar fra Nørrebro sine 'sidste ord', før dommeren i retssagen mod ham trak sig tilbage for at votere.

Den 43-årige Ahmad Awad Rashdan er netop blevet idømt to års fængsel for at have kørt den 16-årige Mahmoud Hussein ihjel 18. oktober sidste år. Derudover har han fået frakendt retten til at køre bil i fem år. Han har taget sig betænkningstid i forhold til, om dommen skal ankes.

Han havde på forhånd erkendt sin skyld i sagen, men forklarede i retten, at det ikke var hans hensigt at ramme knallerten, som Mahmoud sad på sammen med sin fætter - han ville blot skræmme dem.

- Jeg har grædt mange nætter på grund af Mahmoud. Jeg har ikke fået lov til at kondolere over for hans familie. Jeg vil gerne bede om tilgivelse, lød det grådkvalt fra den 43-årige.


Hør hvordan retssagen forløb her.

Anklager krævede hård straf
Ifølge anklageren var der tale om et særligt groft tilfælde af vanvidskørsel, da den 43-årige mand fra Nørrebro sidste år påkørte den 16-årig dreng, så han blev slynget af knallerten og mistede livet.

Hun krævede en hård fængselsstraf til den 43-årige samt en frakendelse af kørekortet i ikke mindre end 10 år.

- En sag som denne skal behandles på lige fod med narko- eller spirituskørsel, lød det i anklagerens procedure. Den 43-årige var hverken påvirket af euforiserende stoffer eller alkohol, men kørte til gengæld op på en cykelsti.

Kørte knallertkører ihjel: I dag får han sin dom

Hun satte ikke et specifikt tal på, hvor mange år den 43-årige ifølge hende bør bruge bag tremmer. Forsvareren mente til gengæld ikke, der skulle være tale om mere end 16-18 måneders fængsel, som det er retspraksis i sager om uagtsomt manddrab.

- Det er en dybt ulykkelig sag, og vi skal højst op på 1-1,5 års fængsel, lød det fra forsvarer Jens Duus.

Artiklen fortsætter under billedet

Den 43-årige Ahmad Rashdan blev tirsdag idømt to års fængsel. (Privatfoto)
Den 43-årige Ahmad Rashdan blev tirsdag idømt to års fængsel. (Privatfoto)
 

Pårørende i retten
Retssalens forholdsvist begrænsede pladser var alle optaget - primært af pårørende til den 16-årige Mahmoud Hussein, men også fire familiemedlemmer til den 43-årige var mødt op.

Der var også flere betjente til stede i lokalet, mens en større flok - heriblandt betjente fra den kriminalpræventive afdeling - befandt sig uden for retslokalet og uden for bygningen.

Under retssagen forholdt de pårørende sig fuldstændig i ro med undtagelse af lidt mumlen, da straffen blev procederet.

Familiefar tilstår trafikdrab på knallerttyv: Føler sig truet på livet

Udover straffen kan den 43-årige se frem til en erstatningssag.

På vegne af Mahmoud Husseins forældre har en bistandsadvokat krævet en godtgørelse på 100.000 kroner per forælder samt 25.000 kroner for udgifter til for eksempel begravelse, mens en anden advokat på vegne af Khalid Hussein - fætteren til Mahmoud, der sad bag på knallerten og blev kvæstet - har krævet 40.000 kroner i tortgodtgørelse samt diverse mindre beløb for ødelagt tøj og briller samt svie og smerte.

Kørte 300 meter på cykelsti
Den tragiske episode udspillede sig om aftenen 18. oktober sidste år, hvor den 43-årige sammen med sin ældste søn satte sig ind i sin varebil og kørte til Mjølnerparken på Nørrebro for at lede efter den stjålne knallert.

Da de fik øje på den 16-årige og hans fætter på knallerten satte de efter dem, og på 'Den Sorte Plads' kørte den 43-årige ind på cykelstien for at skræmme de to drenge. Det fik fatale følger.

Bilen, der ifølge retsmødebegæringen kørte mellem 56-63 km/t, ramte efter cirka 300 meters kørsel på stien knallerten bagfra, og Mahmoud Ali Hussein blev slynget af knallerten og dræbt på stedet. Hans fætter slap med kvæstelser.

Dommeren afsluttede retsmødet med at slå fast, at den 43-årige skal sidde varetægtsfængslet, indtil han skal afsone dommen.

Forsvareren argumenterede ellers for, at han skulle have lov at komme ud og tage sig af familien - en kone og fem børn - indtil han skal afsone.

Seneste nyt

Mit EB

Opret en gratis konto og få adgang til:
miteb-dagensvigtigste.jpg

Dagens vigtigste

Redaktionen udvælger dagens vigtigste historier, så du altid får det nyeste fra ind- og udland

miteb-lokalenyheder.jpg

Lokale nyheder

Få nyheder fra dit nærområde, og hold dig opdateret på vejr, trafik og erhvervs-nyheder i dit nabolag.

miteb-follow.jpg

Følg emner

Abonnér på de emner, der interesserer dig, så du aldrig går glip af noget.

miteb-saved.jpg

Gem artikler

Læst noget interessant?? Gem artiklen til senere.