Kørte Emilie ihjel: Pusher og venner kendt skyldige

Føreren af dødsbil og tre passagerer skal straffes, har domsmandsret tirsdag eftermiddag besluttet

Emilie Hansens død kunne være undgået, hvis en 24-årig mand havde været sit ansvar bevidst, sagde anklageren blandt andet i sin procedure. Privatfoto
Emilie Hansens død kunne være undgået, hvis en 24-årig mand havde været sit ansvar bevidst, sagde anklageren blandt andet i sin procedure. Privatfoto
Følg Krimi

KØBENHAVNS BYRET (Ekstra Bladet): En 24-årig flergangsdømt pusher er blevet kendt skyldig i uagtsomt manddrab begået under særligt skærpende omstændigheder ved sin vanvidskørsel sankthansnat sidste år. Han findes også skyldig i at være stukket fra den livsfarligt kvæstede kvinde, som han påkørte, der senere samme dag afgik ved døden.

Det har en domsmandsret tirsdag eftermiddag bestemt.

Tre passagerer, der var tiltalt for sammen med den 24-årige at flygte fra gerningsstedet, er også fundet skyldige.

Retsformand Koch Clausen meddelte fra dommerpodiet i retssal 1 på Nytorv, hvor lokalet var fyldt med både den afdødes familie og venner og venner til de tiltalte, også, at den 24-årige frifindes for tyveri af den Audi A4 Limousine, han sad bag rattet i.

Emilie Hansen fra Kastrup kom efter en hyggelig sankthansaften på Islands Brygge cyklende hjemad, da hun kørte frem for grønt lys i krydset Englandsvej/Sundholmsvej på Amager. Her blev hun ramt af Audi'en og og fløj ifølge vidner op i luften.

Forud for den fatale påkørsel nåede speedometeret op på 93 kilometer i timen i en byzone, hvor man må køre 50 kilometer i timen. Det kan ikke med sikkerhed siges, hvor hurtigt den 24-årige kørte, da han kørte over for rødt forvoldte teenagerens død.

Den 24-årige har dagen igennem fremstået munter, og efter skyldskendelsen virkede han tilsyneladende upåvirket, som han sad der ved siden af sin forsvarer Mette Maria Lorentzen.

Anklager Emilie Jønsson kræver ovenpå skyldskendelsen den 24-årige fører af bilen idømt en straf, der er så tæt på fire års fængsel som muligt.

To medtiltalte mænd på 24 og 25 kræves idømt fem måneders ubetinget fængslet.

Den sidste tiltalte, en kvinde på 18 år, skal mentalundersøges, før hendes straf kan udmåles. Det blev besluttet tirsdag formiddag.

Som Ekstra Bladet tidligere har tidligere afsløret, er den 24-årige flere gange dømt for at deltage i den organiserede hashhandel på Christiania. Det gælder også den medtiltalte 25-årige, som har en reststraf på 125 dages fængsel for et tidligere kriminelt forhold med i bagagen. De skal ifølge anklageren udløses oven i de fem måneder.

Hvad angår den 24-årige fører af bilen, kræver anklageren udover den lange fængselsstraf også hans førerret ubetinget inddraget i seks et halvt år.

Ikke overraskende mener hans forsvarer, at hendes klient bør dømmes mildere. Det gælder også de to andre tiltalte mænds forsvarere.

Samtlige tiltalte er beskyttet af et navneforbud.

Dagens retsmøde trak voldsomt ud, og straffene blev mod forventning ikke udmålt tirsdag.

Det sker i stedet fredag klokken 12.30 i retssal 12.

Emilie Hansens mor har stået frem i Ekstra Bladet og fortalt om sin datter, tragedien og den ubærlige sorg i håb om at være med til at stoppe vanvidsbilisme og undgå lignende ulykker i fremtiden.

Hårdere straffe og konfiskation af biler

I februar 2021 vedtog Folketinget et lovforslag med en række strafskærpelser for de groveste tilfælde af vanvidskørsel.

Straffen for uagtsomt manddrab i forbindelse med vanvidskørsel er blevet forhøjet med 150 procent og med 100 procent for ’uagtsom betydelig legemsbeskadigelse i forbindelse med vanvidskørsel.’

Hammeren falder også tungere, hvis man flygter fra gerningsstedet.

Politiet har også fået udvidede beføjelser til at beslaglægge og konfiskere køretøjer i forbindelse med vanvidskørsel.

Stak af og optog videoer

Politiet på gerningsstedet 24. juni 2021. Foto: Jonas Olufson
Politiet på gerningsstedet 24. juni 2021. Foto: Jonas Olufson
 

Det er tidligere under retssagen kommet frem, at den unge kvindelige medpassager optog flere videoer på ulykkesnatten. Den første Snapchat-video dokumenter sekunderne op til den fatale påkørsel.

Der er høj musik, og de fire unge snakker. Til sidst i videoen ser man forruden splintres på den sølvgrå Audi.

Den anden video er taget, efter den 24-årige fører og den 18-årige kvinde vendte tilbage til gerningsstedet, der var fyldt med blod, glasskår og blå blink. Her stod de på behørig afstand og filmede i stedet for at melde sig selv til politiet.

 

Mere fra Ekstra Bladet+

Er Danmark for lille til store hemmeligheder?

Udforsk Ekstra Bladet+

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Udforsk Ekstra Bladet+