Kørte over 250 kilometer i timen: Nu er han dømt

Bøde, konfiskering og en betinget fængselsdom er, hvad en 24-årig motorcyklist kan se frem til

Følg Krimi

En 24-årig mand er blevet idømt 60 dages betinget fængsel samt en bøde på 57.500 kroner, efter han kørte vanvids-kørsel på sin motorcykel.

Det oplyser Vestegnens Anklagere på Twitter.

Den unge mand er fra Albertslund, og han fik også konfiskeret sin motorcykel.

Ifølge anklageskriftet kørte han på et tidspunkt mere end 250 kilometer i timen.

De 60 dages betinget fængsel er med vilkår om samfundstjeneste.

FAKTA: Aftale hæver straf på dødskørsel til over tre år

Her er ny lov om vanvidsbilisme:

- Straffen for uagtsomt manddrab ved hensynsløs kørsel samt kørsel med stoffer eller alkohol i blodet skærpes med 150 procent.

- I dag giver uagtsomt manddrab i forbindelse med vanvidskørsel som udgangspunkt fængsel i 16 til 18 måneder. Det sættes op til mellem 40 og 45 måneder.

- Ved tilfælde af uagtsomt betydelig legemsbeskadigelse skærpes straffen med 100 procent.

- Straffen skærpes med 50 procent for at stikke af fra ulykker og forvolde andre fare i forbindelse med overtrædelse af færdselsloven.

- Hvis man forhindrer politiets arbejde med chikanøs kørsel, bliver udgangspunktet ikke længere en bødestraf. Det bliver i stedet 20 dages ubetinget fængsel fra første tilfælde.

* Ændringer af færdselsloven:

- Muligheden for at konfiskere biler udvides. Det kan ske, hvis føreren bliver taget med en promille over 2,0, kører særligt hensynsløst eller begår grove overtrædelser af fartgrænserne.

- Bilen skal også konfiskeres, hvis bilen ejes af en anden ejer end føreren.

- Straffen for ulovligt gaderæs og de groveste overtrædelser af fartgrænserne skærpes. Det skal fremover straffes med 20 dages ubetinget fængsel ved første tilfælde.

- Det samme bliver straffen, hvis man har mistet kørekortet på grund af 'vanvidskørsel' og efterfølgende bliver taget i at køre bil alligevel.

- Straffen skærpes for de groveste overtrædelser af fartgrænserne, gaderæs og hindring af politiets arbejde ved chikanøs kørsel. Føreren frakendes kørekortet ubetinget i mindst tre år ved første overtrædelse.

- De groveste hastighedsovertrædelser dækker over en hastighed over 200 kilometer i timen eller en hastighed over 100 kilometer i timen med en samtidig overtrædelse af hastighedsgrænsen med mere end 100 procent.

Kilde: Justitsministeriet.

 

Mere fra Ekstra Bladet+

'Tøsedrengen'

Udforsk Ekstra Bladet+

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind