Annonce:
Annonce:

Kørte ræs i landsby: Ekskæreste dømt for uagtsomt manddrab på Natascha

Ekskæreste til det 17-årige trafikoffer Natascha Arrild idømt fængsel for uagtsomt manddrab i forbindelse med højhastigheds-kørsel og kapløb med kammerat i landsby

Natascha Arrild blev i marts sidste år dræbt i forbindelse med sin ekskæreste og to venners ræs igennem landsbyen Lellinge. Nu er der faldet dom i straffesagen. Privatfoto
Natascha Arrild blev i marts sidste år dræbt i forbindelse med sin ekskæreste og to venners ræs igennem landsbyen Lellinge. Nu er der faldet dom i straffesagen. Privatfoto
Annonce:
Følg Krimi

'Hvem kommer først igennem Lellinge?'

Det sagde en 21-årig fører af en Peugeot 206 i en telefonsnak med en ven i en bagved kørende bil omkring et par minutter, før han med høj hastighed skred ud i et helleanlæg inden for byskiltet til den lille landsby vest for Køge. Det var lige over midnat natten til 10. marts 2019.

Hastighedsbegrænsningen er på 50 km/t., der hvor ulykken skete.

På forsædet ved siden af sad hans ekskæreste Natascha Arrild. Hun blev slynget ud af bilen, og den 17-årige sosu-studerendes hjerneskader var så omfattende, at hun senere døde.

Annonce:

Det koster nu den unge mand en dom på tre måneders ubetinget og et års betinget fængsel og tre års frakendelse af førerretten. Han blev i eftermiddag kendt skyldig i grov hensynsløs kørsel og uagtsomt manddrab i skærpende omfang i Retten i Roskilde og i at have haft lidt kokain på sig.

Slap med knoglebrud
Retssalens tilhørerpladser var stopfyldt med familie og venner til især den afdøde teenagepige. De så en anspændt og mumlende mand afgive forklaring.

Helt afgørende for dommen var især vidneudsagn fra to kammerater i det køretøj, der fulgte efter den nu dømte mands bil på Ringstedvej.

Den nu dømte 21-årige hf-studerende virkede anspændt og afgav en tøvende og mumlende forklaring under straffesagen om uagtsomt manddrab i Retten i Roskilde. Privatfoto
Den nu dømte 21-årige hf-studerende virkede anspændt og afgav en tøvende og mumlende forklaring under straffesagen om uagtsomt manddrab i Retten i Roskilde. Privatfoto

De to vidner forklarede, at der var en aftale med den nu dømte om at køre om kap igennem Lellinge. Den ene kammerat vurderede, at ulykkesbilen kørte med 'over 120 km/t.', da vognen skred ud.

På grund af ulykkens kompleksitet og bilens kollision med to træer har bilinspektøren ikke været i stand til at levere en måling af bilens hastighed.

Mor og far kan ikke tilgive: Natascha kørt i døden af ekskæreste

Annonce:

I de næste sekunder savede bilen først et 15-20 centimeter tykt vejtræ over og rev derefter et andet træ op med rode, før det smadrede køretøj rullede rundt og landede inde på en mark.

Ikke alkohol-påvirkede
Bilens fører blev også kastet ud af kabinen. Han mistede kortvarigt bevidstheden men slap med brud på ryggen, i brystet og i nakken. Skader som ikke plager ham nævneværdigt længere.

Rekord-år for trafikdrab

  • 199 personer mistede i 2019 livet i trafikken i Danmark, viser Vejdirektoratets ulykkesstatistik. Det er det næsthøjeste antal dræbte siden 2011.
  • I 2014 til 2018 var det gennemsnitlige årlige antal trafikdræbte 183.
  • Der var i alt 13.433 trafikulykker i Danmark i 2019. I 21% af ulykkerne kom en person til skade eller mistede livet, mens 79% af ulykkerne alene var med materiel-skade
  • Sidste år var der især relativt mange dræbte i personbil samt på motorcykel og knallert sammenlignet med tidligere. I årets første tre kvartaler mistede 24 motorcyklister livet, og 11 personer på knallert blev dræbt i trafikken, hvilket i begge tilfælde er det højeste antal siden 2009.
  • 29 unge fra 15-24 år blev dræbt i trafikken sidste år, mens 688 mennesker i samme aldersgruppe kom til skade.
  • Næsten otte ud af ti dræbte i trafikken sidste år var mænd.
  • Lidt under halvdelen af dødsulykkerne i 2019 var eneulykker eller frontalkollisioner. Sammenlignet med de foregående år var der usædvanligt mange eneulykker med dødelig udgang.
  • Antallet af trafikdræbte steg over det meste landet i forhold til 2018. Dog ikke i Region Midtjylland. I Region Syddanmark og i Region Sjælland var antallet af dræbte det højeste siden 2014.
  • Strafferammen for trafikdrab i trafikken går op til otte års fængsel. Men Rigsadvokatens gennemgang sidste år af domme siden 2016, viser, at vanvidsbilister er sluppet med straffe på fra et år og fire måneders fængsel til tre år bag tremmer for trafikdrab.

Kilde: Vejdirektoratets ulykkesstatistik

I retten forklarede den unge mand, at Natascha Arrild og han havde været kærester i op til halvandet år frem til julen forrige år, og at de var ved at finde sammen igen, da ulykken skete.

Hvorfor han foreslog det fatale bilræs igennem Lellinge, kunne han ikke motivere. Ingen af de unge var påvirkede af alkohol eller stoffer, og stemningen havde ikke været dårlig eller 'oppe at køre', da de efter en hyggesnak i Vemmedrup besluttede at køre til McDonald's i Køge.

Så langt kom de aldrig.

Annonce:

Politiets anklager Magnus Mølholm mente i sin procedure, at den tiltalte satte 'et adrenalin-sus ved at køre ræs højere end sin ekskærestes sikkerhed'. Det var domsmandsretten enig i. Retsformand Jakob Groth-Christensen hæftede sig især ved, at kapløbet var aftalt i forvejen og foregik i et tæt bebygget område.

Den betingede del af straffen er med vilkår om to års prøvetid. På sin klients vegne udbad advokat Susanne Merete Ravn sig betænkningstid med hensyn til en eventuel anke.

Den nu dømte mand fra Midtsjælland blev fyret som mekanikerlærling efter dødsulykken. Han er nu halvt igennem en hf-uddannelse.

Her er vanvidsbilisterne regeringen vil standse

--------- SPLIT ELEMENT ---------

Mor og far kan ikke tilgive drabsmand
Ekstra Bladet har talt med forældrene til den trafikdræbte Natascha:

Anja og Jes Arrilds bånd er styrket efter deres 17-årige datters meningsløse død i en voldsom trafikulykke i 2019 - deres højeste ønske er at få gerningsmanden, hadet og vreden ud af tankerne

Læs hele historien ved at trykke her

Annonce:
Annonce:
Annonce:
LIGE NU
Ubegrænset Sport
Ekstra Bladet
Så løber du aldrig tør
79
,-
/md.

Mere fra Ekstra Bladet+

Den syge velfærdsstat skal dominere den kommende valgkamp
Annonce:

Udforsk Ekstra Bladet+

Annonce:

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:
Annonce:
Annonce: