Kokain på Christiania: Salgsposer gemt i deodorant

Pushere ser ud til at have udvidet sortimentet, så der nu også sælges kokain ved Christiania efter coronalukning

Christiania blev tidligere på måneden lukket ned for at forhindre smittespredning. Video: Rasmus Flindt Pedersen
Følg Krimi

To dage i træk har politiet nu anholdt mænd, der både sættes forbindelse med den organiserede handel med hash i og omkring Pusher Street - og samtidig mistænkes for salg af kokain.

Mens cannabis-produkter ikke anses som fy-fy på 'Staden', så er hårde stoffer - deriblandt kokain - forbudt ifølge Christianias grundlov.

Ikke desto mindre ser det ud til, at dette knæsatte forbud betragtes med overbærenhed af Pusher Street-folket. Og dette i særdeleshed efter Christiania 20. marts lukkede for adgang til gæster i forbindelse med coronakrisen.

Efter at Christiania har valgt at lukke af for gæster, er det ulovlige hashsalg rykket ud på gaden. Foran den gamle hovedindgang er der nu slået hashboder op. Foto: Ekstra Bladet
Efter at Christiania har valgt at lukke af for gæster, er det ulovlige hashsalg rykket ud på gaden. Foran den gamle hovedindgang er der nu slået hashboder op. Foto: Ekstra Bladet
 

Tre fængslet for smittefarligt hashsalg

Her valgte Pusher Street-folket så at flytte forretningen ud på gaden, hvor man mere eller mindre åbenlyst nu sælger hash i gaderne mellem Christiania og Christianshavns Torv samt på voldene bag Christiania.

Ganske offensivt har man også opslået hashboder ved den gamle hovedindgang, der ligger på hjørnet af Prinsessegade og Bådsmandsstræde.

Kendt metode fra hvide bude
I forbindelse med indsatsen imod den organiserede hashhandel i området gennemførte politiet mandag en ransagning i en bygning på Christiania, der kaldes Tinghuset.

Her fandt politiet 4,4 gram kokain fordelt på 11 salgsposer. Narkoen var skjult i en falsk bund i en deodorant.

- Det er en metode og et gemmested, vi har set relativt ofte hos hvide bude, fortæller Lars-Ole Karlsen, chef for Operativ Specialafdeling, Københavns Politi.

Pusher Street på åben gade: Vokser i omfang

Ud over kokain blev der ved ransagningen desuden fundet 2,2 kilo hash og 400 gram skunk. Tre mænd blev anholdt ved aktionen, og de er sigtet for både kokain og hash samt hashprodukter.

- Det er vores klare opfattelse, at kokainen skulle have været udbudt til salg derude, fortæller Lars-Ole Karlsen.

Tilbyder kokain
- En ansat på Ekstra Bladet, der en af de sidste dage tilfældigt kom forbi, blev uopfordret tilbudt kokain. En beboer fortæller, at vedkommende også har fået det tilbudt. Hvad vurderer I?

- Vi har også haft civile betjente, der er blevet tilbudt kokain, svarer Lars-Ole Karlsen og tilføjer:

- Umiddelbart er det en naturlig udvikling i forhold til oplevelsen af Pusher Street, i tiden før de lukkede ned i forbindelse med coronakrisen. Oftere og oftere så vi dengang narkohandlere med kokain på lommen.

Mand dømt: Hash-lager bag skjult dør

Han oplyser, at politiet tirsdag atter anholdt personer med kokain på sig ved to forskellige lejligheder:

- Den ene blev anholdt, mens han løb væk fra Bådsmandsstræde. Han var i besiddelse af 19 salgsposer, der indeholdt i alt cirka otte gram kokain. Den anden, der blev anholdt derude, havde cirka fem gram kokain, fortæller Lars-Ole Karlsen.

- De to anholdelser i går underbygger jo bare vores opfattelse af det generelle billede, mener Lars-Ole Karlsen.

Mobil politistation
Han fortæller i den forbindelse, at politiet er massivt til stede i Bådsmandsstræde og på Christianshavn generelt med både uniformeret og med civilt politi.

- Blandt andet har vi en mobil politistation som p.t. står på Christianshavns Torv, men som givet vil flytte sig i den kommende periode. Vi har en god dialog med borgerne på Christianshavn, og vi får mange gode henvendelser, som hjælper os i vores arbejde, siger han og slutter:

Til pusherne og til hash-køberne er opfordringen klar: Hold afstand, og bliv hjemme.

Mere fra Ekstra Bladet+

Uduelighed er ingen hindring for millionløn

Udforsk Ekstra Bladet+

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Udforsk Ekstra Bladet+