Kollega: Der var de her såkaldte ’Christina Hansen-vagter’

Vidnet forklarede, at hun blev bedt om at hente potent hjertemedicin til den tiltalte, som senere er fundet hos patient, som sygeplejersken er tiltalt for at have forsøgt at slå ihjel med en overdosis medicin

Hør mere om mandagens retsmøde her

RETTEN I NYKØBING FALSTER (Ekstra Bladet): Anklagemyndigheden afhørte her til eftermiddag endnu en sygeplejerske fra Akutafdelingen på Nykøbing Falster Sygehus, der forklarede, at der var meget action omkring den drabstiltalte sygeplejerske Christina Hansen.

- Det var som om, at tingene blev kørt op, forklarede hun.

- Var det unødvendigt, ville anklager Michael Boolsen vide.

- Det syntes jeg måske, det var nogle gange. Jeg syntes, der blev brugt meget krudt på det. Det er svært at forklare, men jeg syntes måske, at interessen var lidt unaturlig. Det var som om, det var en opvisning, forklarede hun og tilføjede:

- Der var de her såkaldte ’Christina Hansen-vagter’ – så havde der været rigtig meget gang i den.

Vidnet var selv mødt på vagt i Akut 2 fra 23-07, mens Christina Hansen var i Akut 3 på den vagt, der førte til hendes anholdelse.

Læs Ritzaus live-blog her. Artiklen fortsætter under bloggen.

Speciallæge: Tror ikke morfindosis var dødelig

Ud på natten var vidnet gået ind for at hvile sig, og hun mener, at det var efter det, at tiltalte kom og bad hende finde den potente hjertemedicin Cordarone og Adenossin, der på det tidspunkt stod i en aflåst vogn på stue 20.

Det var angiveligt, fordi tiltalte ikke selv havde tid til at hente det.

- Jeg regner selvfølgelig med, at når jeg bliver bedt om hjælp af en kollega, så er det, fordi hun har brug for hjælp. Så det gør jeg selvfølgelig, forklarede hun.

- Hvad gjorde du med den (medicinen, red.), spurgte Michael Boolsen.

- Jeg sætter den på hendes skrivebord, som hun bad mig om.

Hendes kollega blev bedt om at komme med en defibrillator. Tiltalte har tidligere forklaret, at hun syntes, at det var nemmere at aflæse EGK på en defibrillator frem for en skærm.

- Nå, det er ikke min opfattelse, sagde vidnet.

Anklageren prøvede at spørge konkret ind til, hvad det var, der gjorde, at hun havde en dårlig mavefornemmelse med kollegaen.

- Jeg har haft mange vagter med Christina. Det var mange ting, jeg undrede mig over. Der var mange dødsfald, når hun var på arbejde. Og der var en brand. Jeg syntes, at der skete flere ting, end jeg forventede, der skulle ske. Selv i en akutafdeling. Jeg syntes, det var påfaldende. Jeg havde ikke noget konkret at sætte min finger på, men jeg havde en dårlig mavefornemmelse, sagde hun og fortsatte:

- Jeg havde en dårlig fornemmelse af, at der foregik ting, som ikke skulle foregå. At der var nogen, der hjalp de her patienter på vej, sagde hun.

Som dagens sidste vidne blev endnu en sygeplejerske fra Nykøbing Falster Sygehus ført som vidne.

Hun besked Christina Hansen som en dygtig og professionel sygeplejerske, som altid var den første, der reagerede, når andre kaldte på hjælp.

- Vi har hørt, at der var meget drama omkring Christinas patienter. Er det noget, du kender noget til, spurgte Michael Boolsen.

- Nej, det gør jeg ikke. Vi har lige så meget drama omkring patienterne, når Christina ikke er på vagt. Det er akutafdelingen, forklarede vidnet.