Kollega efter hjertestop-alarm: Jeg tror, hun slår folk ihjel

Kollegaen undrede sig over, at nu tiltalte i starten af vagten sagde, 'Inden klokken 23 har vi tre mors'

Hør om sagen her

Se LIVE-dækningen fra retssagen under artiklen.

RETTEN I NYKØBING FALSTER (Ekstra Bladet): Den drabstiltalte Christina Hansen havde helt sorte øjne, da en kollega så hende under en hjertestop-alarm på den 72-årige patient Maggi Rasmussen tidligt om morgenen d. 1. marts sidste år på Nykøbing Falster Sygehus. 

Senere på dagen blev den tiltalte anholdt og står nu tiltalt for tre drab samt et drabsforsøg på netop Maggi, der blev genoplivet. Hun nægter sig skyldig i alle anklager.

- Jeg kigger hende ind i øjnene, og de ser bare helt sorte ud. Som man normalt ser hos psykotiske patienter eller folk, der har taget stoffer, forklarede vidnet, der selv var mødt ind på vagt kl. 19 i Akut 2, mens tiltalte var på Akut 3.

På opfordring fra dommeren uddybede hun det.

- Hendes pupiller og øjne er fuldstændig udvidede. De er helt sorte. Jeg tænkte, at det var da lige lidt uhyggeligt, faktisk, forklarede hun. 

Vidnet forklarede, at vagten startede med, at tiltalte kom ind på deres kontor, hvor de var ved at læse rapporter og sagde:

- Inden klokken 23 har vi tre mors, hvorefter hun gik igen.

Det undrede vidnet, men slog det hen med, at det var jo, som det var, hvis de havde tre døende patienter, ligesom den nu tiltalte havde for vane at komme med dramatiske udmeldinger.

- Det var måske lidt ligegyldig viden for os, sagde vidnet.

Stadig puls
Vidnet forklarede desuden, at nu tiltalte på et tidspunkt  kom over på vidnets afdeling for at høre, om de har noget bestemt hjertemedicin, Cordarone, den type hjertemedicin, som blev fundet i blodet på Maggi Rasmussen, efter at hun havde fået hjertestop. Det får hun, ifølge vidnet, af en af afdelingens sygeplejersker.

Omkring kl. 5.20 hørte hun, at der havde været nogen inde i afdelingens medicinrum. Afhørte så ikke, hvem det var, men døren har en særlig klikkelyd.

Cirka 10 minutter senere omkring kl. 5.30 blev vidnet ringet op af Christina, der sagde, at hun skulle bruge en defibrillator (et instrument til hjerteredning, red.).

Da hun var cirka 10-15 meter fra stuen, hørte hun hjertestopalarmen, og da hun kom ind på stuen, kunne hun se, at sengene allerede var rykket ud fra væggen, og patienten lå med blottet bryst.

- Der er fuldstændig gjort klar til hjertestop, forklarede vidnet, der tilføjede:

- Jeg kigger på monitoren, at den står på 69. Så har hun stadig puls. Hendes hjerte slår stadig, forklarede hun.

På anklagerens spørgsmål om, hvorvidt vidnet ville kalde hjertestop i sådan en situation, svarede hun, at man godt kan have respirationsstop, selvom man stadig har puls. Men så skal man lige være stoppet med at trække vejret.

Hun undrede sig over, at den nu tiltalte stod helt alene på en stue med en så dårlig patient, ligesom hun også undrede sig over, hvor hun skulle komme med defibrillatoren, fordi det normalt er portøren, der kommer med den.

Da hun kom tilbage til Akut 3 sammen med sin kollega, sagde hun, ifølge sin forklaring i dag:

- Jeg tror, hun slår folk ihjel, hvorefter kollegaen, ifølge vidnets forklaring, sagde:

- Tænk, det tror jeg også.

Sagen fortsætter med vidneforklaringer.