Kom med indenfor i smugler-tunnel

Onsdag fandt de amerikanske myndigheder en 799 meter lang smugler-tunnel mellem USA og Mexico. Nu er der frigivet optagelser fra en politimands tur ned i tunnelen. Se med i videoen herunder

Se optagelser fra tunnelen her. (Video: AP)

Tunnelen går fra et hus i den mexicanske by Tijuana til en indhegnet plads i et industrielt område i San Diego, USA.

Den underjordiske smugler-vej var top-professionel, udstyret med ventilations- og transportsystem, belysning og en elevator med plads  til hele 10 mennesker.

 

På den amerikanske side af tunnelen var indgangshullet dækket af en skraldespand.

De amerikanske myndigheder fandt et ton kokain og syv ton marijuana i tunnelen, og netop det faktum gør den usædvanlig, da det åbenbart ikke er normalt, at sådan en smugler-tunnel bliver brugt til både kokain og marijuana. Det fortæller statsanklager i det sydlige distrikt i Californien, Laura Duffy, til nyhedsbureauet AP.

 

Seks personer er anholdt i sagen tiltalt for kriminalitet, der involverer narkotika og konstruktionen af tunnellen.

Der er gennem de seneste år fundet mange underjordiske gange mellem USA og Mexico. Strækningen mellem lige præcis Tijuana og San Diego er populær på grund af den ler-agtige jord, som er forholdsvis let at grave i.

Ifølge AP er den 'sofistikerede' hemmelige tunnel den 13. af slagsen, som myndighederne har fundet langs Californiens grænse mod Mexico siden 2006.

Kom 'med ned' i den avancerede tunnel i videoen øverst i artiklen