Kom med på razzia: Politiet straffer trafikbøller

Politiet laver i den her uge færdselskontrol omkring de danske skoler. Ekstra Bladet har fået lov til at komme med politiet på morgenrazzia i Birkerød

Ekstra Bladet fik lov til at komme med politiet på morgenrazzia i Birkerød. Se hvordan det gik her.

Torsdag morgen foretager Nordsjællands Politi razzia ved Birkerød Privatskole. Ekstra Bladet sender live fra kontrollen.

Denne uge står alle landets politikredse klar til at gennemføre færdselskontrol på skolevejene.

Formålet med kontrollen er at gøre vejene mere sikre og være for skolebørnene og at forebygge, at børn og unge kommer til skade, når de går eller cykler til og fra skole.

Det oplyser Rigspolitiet i en pressemeddelelse.

- Det er vigtigt at køre hensynsfuldt på skolevejene, hvor tusindvis af børn færdes hver dag. Vi stopper desværre alt for mange bilister, der har glemt at bruge sele på dem selv og deres barn, siger Erik Terp Jensen, chef for Rigspolitiets Nationale Færdselscenter.

Høj fart
Foruden manglende selebrug køres der desuden for stærkt på mange skoleveje. Det er med til at skabe utryghed og farlige situationer for børnene, lyder det fra politiet.

Da politiet i samme periode i januar 2017 holdt øje med trafikanterne på skolevejene, blev knap 4400 bilister sigtet for at køre for stærkt.

Politiets kontrol starter mandag d. 8. januar og kører til og med fredag d. 12. januar.

Øje på børnene
Under kontrollerne vil politiet også holde øje med om de cyklende skolebørn overholder færdselsreglerne og passer på sig selv i trafikken. Politiet vil for eksempel tjekke, om børnene taler i håndholdt mobil, mens de cykler, har husket cykellygterne og om de går eller cykler over for rødt.

Tal fra vejdirektoratet viser, at 10 gange så mange 16-årige kommer til skade eller bliver dræbt i trafikken som 6-årige.

Er det i orden? Kvinde banker ind i andre biler for at få plads til sin Smart