Komiker fundet voldtaget og dræbt på fodboldbane

Den 22-årige kvindelige komiker blev voldtaget og dræbt på vej hjem fra en stand-up optræden på en lokal bar

Følg Krimi

I løbet af den sidste uges tid har et voldsomt drab på den 22-årige stand-up-komiker Eurydice Dixon rystet Australien. Komikeren blev voldtaget og myrdet onsdag i sidste uge, da hun var på vej hjem, efter at hun havde lavet et stand-up-show på en lokal bar i den australske storby Melbourne.

Det skriver flere medier heriblandt The Guardian, Independent og Herald Sun

Den modbydelige voldtægt og det koldblodige mord fandt sted kun et par hundrede meter fra Eurydice Dixons hjem. Det har senere vist sig, at hun faktisk sendte sin kæreste en sms lige før midnat, hvor hun skrev: 'Jeg er næsten hjemme, og jeg er i sikkerhed'.

Men det ændrede sig på uhyggelig vis. Eurydice Dixons krop blev fundet af en tilfældig forbipasserende natten til onsdag på en fodboldbane i forstaden Carlton North.

Ifølge den britiske avis The Independent  har politiet anholdt og sigtet en 19-årig mand for voldtægten og drabet. Ifølge flere medier har den sigtede meldt sig selv til politiet, efter at han havde begået sin forbrydelse. Han skal foreløbigt sidde varetægtsfængslet og senere møde i retten i forbindelse med forbrydelsen den 3. oktober.

Selv om Dixon i Australien ikke var en landskendt komiker, bliver hun af sine venner og bekendte og folk i branchen omtalt som meget talentfuld. En fremadstormende kvinde i starten af sin karrierre.

Til BBC har komiker-kollegaen Nick Barry sagt følgende:

- Hun interesserede sig meget for kvinde-rettigheder samt social og økonomisk lighed mellem kønnene. Og denne passion brugte hun som udgangspunkt for sit materiale, når lavede stand-up-komik.

Sagen har fået enorm opmærksomhed i Australien, og opmærksomheden har også spredt sig til andre dele af verden. Ifølge medierne blev der afholdt en mindeceremoni for Eurydice Dixon i en park i Melbourne mandag aften i denne uge, hvor tusindvis af  mennesker dukkede op for at vise solidaritet og hædre den afdøde 22-årige. I parken var der lavet et mindested, hvor folk lagde blomster og stillede stearinlys.

Ødelagt mindesmærke
Natten til tirsdag blev mindestedet ifølge CNN udsat for hærværk. Ukendte personer havde med maling skrevet forskellige budskaber på det grønne græs rundt om selve mindestedet.

Politiet i Melbourne ønsker dog ikke at oplyse, hvad gerningsmændene har skrevet af frygt for, at nogen vil blive inspireret og gentage hærværket.

- Vi vil rydde op efter gerningsmændene så hurtigt som muligt. Det er utroligt. Det er meget chokerende, siger politidirektør Graham Ashton.

Seneste nyt

Mit EB

Opret en gratis konto og få adgang til:
miteb-dagensvigtigste.jpg

Dagens vigtigste

Redaktionen udvælger dagens vigtigste artikler, så du altid er opdateret på det nyeste fra ind- og udland

miteb-lokalenyheder.jpg

Lokalt

Hold dig opdateret på vejr, trafik, bolig- og erhvervsnyheder i din kommune.

miteb-follow.jpg

Følg emner

Abonnér på de emner, der interesserer dig, så du aldrig går glip af noget.

miteb-saved.jpg

Gem artikler

Læst noget interessant? Gem artiklen til senere.

Hvis krigen og katastroferne kommer, hvad skal vi mennesker så gøre?