Komiker jokede om terrorangreb

Komiker Sebastian Dorset skrev i går et tweet, som har forarget flere steder. Selv siger han, at det handler om ytringsfrihed

Mandag var Sebastian Dorset et smut i Ekstra Bladets tv-studie for at tale om det kontroversielle tweet
Følg Krimi

Da komiker Sebastian Dorset i går blev opmærksom på, at den gerningsmand, som stod bag skyderiet på Krudttønden, befandt sig nær H.C. Ørstedsparken, skrev han følgende tweet:

Flere har reageret på tweet'et og kalder tweet'et for 'plat', 'homofobisk' og 'tåbelig'. Heriblandt skuespiller Klaus Bondam som responderer med:

På kritikken svarer Sebastian Dorset:

- Jeg synes bare, det var sådan en mærkelig sammensætning, at han løb rundt i det område. Det var en kombination af hans middelalderlige verdensopfattelse og det meget fritsindede Danmark, hvor man har en hel park, hvor man kan gå ind i, hvis man vil møde andre mænd, siger han til Ekstra Bladet.

For Sebastian Dorset handler det om retten til ytringsfrihed.

- Jeg er da ked af, hvis mit tweet har såret folk. Men hvis alle minoritetsgrupper har lov til at definere, hvad andre må sige, så når vi til et sted, hvor vi ikke har ytringsfrihed.

- På en dag, hvor tre mennesker mistede livet og fem blev såret, så synes jeg, at man hæfter sig ved det forkerte, siger han.

- Som du selv nævner, så skriver du det her på en dag, hvor tre har mistet livet og fem andre er sårede, burde man ikke vente med jokes?

- Nej, det synes jeg ikke. Så må vi tage stilling til, om det er ytringsfriheden vi kæmper for. Man kan jo ikke sige, at vi sætter alting i stå i nogle dage, før vi må gøre grin med tingene. Så ender det med, at folks følelser skal have indflydelse på, hvordan vi andre skal agere. Det er det samme som at sige, at vi ikke må tegne Muhammed og krænke religiøse menneskers følelser, siger Sebastian Dorset.

- Er du homofobisk?

- Ikke det mindste. Jeg havde ikke nogen ide om, at det ville blive opfattet homofobisk. Jeg har rigtig gode homoseksuelle venner og jeg ville spille på et homoseksuelt fodboldhold, hvis de ville have mig med, for jeg er dårlig til fodbold, siger Sebastian Dorset.

- Kan vi ikke lige have en dag på året, hvor det ikke handler om de homoseksuelles rettigheder, siger han.

Ekstra Bladet har siden de første skud på Østerbro lørdag eftermiddag dækket terrorangrebene i København tæt. Fra mandag klokken 07 kan du igen se med på Ekstra Bladet TV, når vi fortsætter dækningen fra klokken 07 mandag.

Se Pia Kjærsgaards reaktion på de voldsomme handlinger

Seneste nyt

Mit EB

Opret en gratis konto og få adgang til:
miteb-dagensvigtigste.jpg

Dagens vigtigste

Redaktionen udvælger dagens vigtigste artikler, så du altid er opdateret på det nyeste fra ind- og udland

miteb-lokalenyheder.jpg

Lokalt

Hold dig opdateret på vejr, trafik, bolig- og erhvervsnyheder i din kommune.

miteb-follow.jpg

Følg emner

Abonnér på de emner, der interesserer dig, så du aldrig går glip af noget.

miteb-saved.jpg

Gem artikler

Læst noget interessant? Gem artiklen til senere.

Nej Lars, dansk politik har ikke brug for dig – det er omvendt