Kommunalt ansat stjal NemID: Her er dommen

Fængsel til ansat i Borgerservice hos Ballerup Kommune

En 28-årig medarbejder fra Borgerservice i Ballerup Kommune skal afsone 60 dages ubetinget fængsel, fordi hun medvirkede til et identitetstyveri, hvor hun stjal en borgers NemID.

Identiteten blev udleveret til en mandlig bekendt af kvinden, som også fik borgerens nøglekort, hans adgangskode til NemID og hans bopælsattest med cpr-nummer.

Dommen faldt i dag ved retten i Glostrup, hvor den 28-årige kvinde blev dømt for overtrædelse af tavshedspligten og embedsmisbrug under særligt skærpende omstændigheder.

Ankede på stedet
Hun nægtede sig skyldig og ankede dommen på stedet.

Tiltale: Kommunalt ansat stjal NemID

Identitetstyveriet blev opdaget tre dage efter af den mand, der fik stjålet sin NemID, og han anmeldte identitetstyveriet til politiet. Hans identitet nåede ikke at blive misbrugt til økonomisk kriminalitet.

I retten kom det frem, at offeret havde tabt sit kørekort, og det var angiveligt kørekortet, som blev brugt til at bestille en ny NemID i hans navn.

Det kunne kun lade sig gøre, fordi den 28-årige i Borgerservice undlod at følge reglerne om, at man personligt skulle møde op i Borgerservice for at få udleveret en NemID.

Hun forklarede i retten, at hun kortvarigt havde været bekendt med en mand, som hun ville hjælpe med at få et NemID.

Hun troede, at den bekendte var identisk med den mand, som hun blev bedt om at oprette en NemID på. Offerets NemID blev nulstillet og reaktiveret i Borgerservice af den 28-årige.

Derefter forlod hun Rådhuset og afleverede oplysninger og nøglekort til den bekendte på Centrumgaden i Ballerup. Politiet har ikke kunnet identificere manden, der modtog oplysningerne og nøglekortet, så det er uklart, hvad han skulle bruge den stjålne identitet til - men politiet antager, at planen var at begå økonomisk kriminalitet.