Kondiløber-sagen: Sådan fandt politiet den mistænkte

Planen er, at den 29-årige mand, der er sigtet for overfaldet på en kvindelig løber i København, skal fremstilles for en dommer i eftermiddag

Få et overblik over sagen her
Følg Krimi

Ved du noget? Send os et tip i en sms/mms til 1224 (alm. takst) eller send en mail til 1224@eb.dk.

Politiet i København har arbejdet på højtryk for at opklare sagen om det brutale overfald på en kvindelig motionsløber på Østerbro.

Kvinden blev fundet i går eftermiddag bevidstløs og ilde tilredt efter at have været savnet fra den morgen-løbetur, hun foretog tidligt tirsdag morgen.

Natten til i dag anholdt politiet, som tidligere oplyst, en 29-årig mand i sagen på baggrund af nogle overvågningsbilleder fra et område tæt på gerningsstedet.

Politiet i intens eftersøgning på det sted, hvor kvinden blev slået ned. (Video: Mogens Flindt)
Politiet i intens eftersøgning på det sted, hvor kvinden blev slået ned. (Video: Mogens Flindt)

Men der er et stykke vej fra at have billeder af en ukendt mand til at finde ud af hans identitet og få ham anholdt.

Efterforskningsleder Torben Svarrer siger til Ekstra Bladet, at det var ganske gode overvågningsbilleder, som politiet fandt frem til.

- Vi involverede derefter en del politifolk i København, som fik billederne, og de gik i gang med at undersøge sagen og lede. Det lykkedes at finde ud af, hvem manden på billederne var, og han blev anholdt.

Politiet vil ikke gå nærmere i detaljer med mandens identitet.

- Er der andre spor end overvågningsbilleder fra et område nær gerningsstedet, som kan knytte ham til selve overfaldet på kvinden?

- På nuværende tidspunkt vil jeg ikke kommentere det, siger Torben Svarrer.

Han siger dog, at planen er, at manden skal fremstilles i grundlovsforhør senere i dag med krav om varetægtsfængsling medmindre noget andet afgørende dukker op.

Politiet er i disse timer stadig i gang med at arbejde med sagen, og man ønsker fortsat at høre fra vidner, der kan hjælpe i sagen. Kvinden var blandt andet iført sorte løbebukser og havde kort, kommunefarvet hår. Hun blev fundet i går eftermiddag ved Sporsløjfen på Østerbro i København af et bekymret familiemedlem.

Kvinden var taget hjemmefra for at løbe mellem klokken 4.30 og klokken 05, men da hun ikke kom retur begyndte familiemedlemmer at lede efter hende.

Der gik dog adskillige timer, før hun blev fundet bevidstløs, delvist afklædt og med meget lav puls. Familiemedlemmet fandt hende klokken 15.

Efterforskningsleder Torben Svarrer fortalte tirsdag aften til Ekstra Bladet, at kvinden havde været i reel livsfare, men at man på daværende tidspunkt ikke kunne komme nærmere ind på, hvad kvinden faktisk var blevet udsat for.

Kvinden beskrives som en helt almindelig borger.

- Det er helt grotesk, at man ikke kan tage sig en løbetur næsten lige meget, hvad tid det er på døgnet. Der er nogle morgenmennesker, som gerne vil tidligt op, og det er hun jo ikke ene om, sagde efterforskningsleder Torben Svarrer tirsdag.

Hjemløse
I området Ved Sporsløjfen, hvor kvinden blev fundet, ligger der flere sportsarealer, boldbaner og tennisbaner. Det er samtidig et område, hvor hjemløse finder ly for natten, fortalte Torben Svarrer tirsdag.

Det er dog uvist, om den 29-årige mistænkte er en af de hjemløse.

Kvinde tæsket bevidstløs under løbetur: Blev fundet af familiemedlem

Ubegrænset Sport
Ekstra Bladet
Så løber du aldrig tør
79
,-
/md.
Fiduskunst og magistervrøvl

Udforsk Ekstra Bladet+

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Udforsk Ekstra Bladet+

LIGE NU