Kondiløber-voldtægten: Her er politiets nye beviser

29-årig gik amok i retten, da dommer forlængede hans varetægtsfængsling for drabsforsøg og voldtægt

Politiet ved stedet, hvor kvinden blev fundet mange timer efter, at hun var taget ud for at løbe en morgentur. (Video: Mogens Flindt)
Følg Krimi

Sigtelsen mod en 29-årig mand for drabsforsøg og voldtægt af særlig farlig karakter mod en kondiløber på Østerbro i København i august, er blevet væsentligt bestyrket.

Den 29-årige grønlænder nægter sig skyldig, men nu har politiet fundet dna-beviser, der udpeger ham som gerningsmanden med en sikkerhed på én til én million.

Da den 29-årige blev anholdt natten efter voldtægten havde han blod på sine bukser og trøje, og blodet stammer med sikkerhed fra den 38-årige kvinde, viser dna-test.

Hun blev efter voldtægten og drabsforsøget efterladt bevidstløs i et buskads ved Sporsløjfen, hvor hun først blev fundet 10 timer senere af et bekymret familiemedlem.

Foruden blodsporene har retsgenetikerne fundet den 29-åriges dna på kvinden, hvor sikkerheden for, at dna-sporet stammer fra ham også er 1:1.000.000.

Det kom frem i et retsmøde i Københavns Byret, hvor fængslingsfristen over den 29-årige blev forlænget.

Gik amok i retten
Da dommeren afsagde kendelsen, gik den 29-årige amok, og der måtte to fængselsbetjente og en politimand til at passivisere den vrede mand, som krævede at blive løsladt, så han kunne rejse hjem til Grønland.

Brutalt overfald: Kondiløber vågnet efter 14 dage i koma

Den 29-årige blev varetægtsfængslet den 17. august, dagen efter voldtægten, og dengang skete det af hensyn til politiets efterforskning. På det tidspunkt var video-overvågning, der viste den 29-årige tæt på gerningsstedet, det vigtigste bevis.

Kondiløber-sagen: Vidner efterlyses

Men efter fremlæggelsen af dna-beviserne i retten, har byretten nu ændret fængslingen til at omfatte en 'særligt bestyrket mistanke' og fængslingen sker af hensyn til retshåndhævelsen, oplyser anklager Søren Harbo til Ekstra Bladet.

Skal mentalundersøges
Politiet har samtidigt anmodet om, at den 29-årige bliver mentalundersøgt, blandt andet med henblik på at vurdere, om han eventuelt skal kræves dømt til forvaring.

Kvinden var kraftigt nedkølet og bevidstløs, da hun blev fundet 10 timer efter drabsforsøget og voldtægten. Foto: Mogens Flindt
Kvinden var kraftigt nedkølet og bevidstløs, da hun blev fundet 10 timer efter drabsforsøget og voldtægten. Foto: Mogens Flindt

Den 38-årige kvinde er stadig indlagt på hospitalet, blandt andet med svære skader i ansigtet efter vold. Hun kan intet huske om overfaldet, så hun har ikke kunnet bidrage til politiets efterforskning.

Den sigtede 29-årige siger, at han intet kan huske om sin færden på gerningstidspunktet.

Sigtelse: Ville kvæle kvindelig løber med snor

Ifølge sigtelsen forsøgte han at dræbe kvinden, idet han begik vold mod ansigt og hoved og forsøgte at kvæle hende med en snor, så hun fik en blødning i hovedet og mistede bevidstheden.

Derefter rev han ifølge sigtelsen hendes tøj af og begik voldtægt, før han efterlod hende bevidstløs i buskadset.

Kondiløber-sagen: Sådan fandt politiet den mistænkte

Tirsdag den 16. august ved 05-tiden forlod den 38-årige kvinde, der er ivrig motionist, sit hjem på Østerbro for at løbe.

Ti timer senere blev hun fundet liggende i et buskads blot få meter fra den asfalterede sti, hvor hun løb og hvor masser af mennesker havde færdedes hele dagen både til fods og på cykel uden at se hende.

Groft sex-overfald: Her lå kvindelig løber bevidstløs i ti timer

Kvinden lå bevidstløs med lav puls og med voldsomme skader. Hun var i livsfare, da hun blev fundet af et bekymret familiemedlem.

Familien havde været samlet og ledt efter hende i løbet af dagen, da hun ikke var kommet hjem fra løbeturen.

Den sigtede grønlænder opholdt sig i København, fordi han var under et behandlingsforløb på et hospital.

Her blev kondiløber voldtaget: Dystert og mennesketomt

Ubegrænset Sport
Ekstra Bladet
Så løber du aldrig tør
79
,-
/md.

Mere fra Ekstra Bladet+

Fiduskunst og magistervrøvl

Udforsk Ekstra Bladet+

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Udforsk Ekstra Bladet+

LIGE NU