Konfirmationer aflyst efter voldsom brand

En kro fra 1872 er i nat brændt ned til grunden, og det betyder flere aflyste konfirmationer

Billede af Restaurant Bondehuset, inden det brændte ned. (foto: google street view)
Billede af Restaurant Bondehuset, inden det brændte ned. (foto: google street view)

Ved du noget, eller har du billeder fra stedet? Skriv en mail til 1224@eb.dk eller send en sms til 1224 (koster alm. takst)

Torsdag morgen er flere konfirmander vågnet til en ulykkelig nyhed. Det sker efter at Restaurant Bondehuset i Elleum, syd for Løgumkloster, natten til torsdag er brændt ned til grunden.

På grund af branden har Restaurant Bondehuset, været nødt til at aflyse flere konfirmationer, også en der skulle have afholdt allerede fredag.

- Der var ingen der kom noget til, så det største problem er, at der er nogen, som skulle have holdt konfirmation der ude i morgen, fortæller indsatsleder Jacob Christensen fra Brand og Redning Sønderjylland til Ekstra Bladet.

Beskeden om de aflyste konfirmationer er svær at skulle viderebringe til de forventningsfulde konfirmander, forklarer restaurantens ejer Herman Eggert.

- Det er en forfærdelig besked at skulle give, men der er ikke så meget at gøre ved det. Man kan ikke komme ind i huset, for alt er væk, siger Herman Eggert, der har ejet restauranten i 26 år, til TV 2.

Brandvæsnet blev tilkaldt klokken ti minutter over to natten til torsdag, efter at en lokal politipatrulje havde opdaget branden.

- Det er faktisk patruljen, der opdager det. De ser, at der er ild i en gammel kro der nede, og derfor slår de alarm til brandvæsnet via 112, siger Søren Strægaard, vagtchef ved Syd- og Sønderjyllands Politi til Ekstra Bladet.

Brandvæsnet kommer hurtigt til stedet, og får reddet bygninger omkring den brændende restaurant.

- Vi kommer til stedet og kan allerede på lang afstand se, at bygningen står meget i flammer. Vi sætter ind for at redde den nærtliggende beboelse, og imens brænder resten ned til grunden, fortæller indsatsleder Jacob Christensen.

Ifølge Søren Strægaard er der intet der tyder på en forbrydelse.

- Der er intet der tyder på, at der er sket en forbrydelse, men vi skal selvfølgelig lige have fastslået brandårsagen, siger han.