Kort brud: Afhoppere tilbage hos LTF

Efter kort brud er kerneafdeling i berygtet bande atter tilbage, fortæller kilder

LTF-afhoppere tilbage efter møde. Foto: Ekstra Bladet
LTF-afhoppere tilbage efter møde. Foto: Ekstra Bladet

Efter et kort brud er Tingbjerg-afdelingen af den berygtede LTF-bande igen tilbage i folden. Det fortæller kilder med indsigt i miljøet, blandt dem politikilder.

I mandags beskrev Ekstra Bladet, at bandefigurerne fra Tingbjerg havde forladt den fælles bande Loyal to Familia. Men ved et møde senere samme dag blev udtrædelsen annulleret, fortæller kilderne nu.

Det var blandt andet utilfredshed med den indgåede fredsaftale i bandekonflikten, der skabte utilfredshed blandt bandens medlemmer i Tingbjerg.

Bandefolkene er ellers kernemedlemmer i LTF, og flere har været med siden banden blev grundlagt.

Krise i berygtet bande

Sent mandag modtog Ekstra Bladet en besked fra en talsmand fra banden, der fortalte, ’at LTF Tingbjerg fortsat er en stærk del af vores broderskab, som de har været med til at stifte, og at der heller ikke er intern splid eller krise i LTF. Vi er fortsat et sammentømret broderskab’, sagde han.

Aarhus-afdeling droppet
Den berygtede bande har ellers været ramt af tilbageslag de seneste måneder efter, at de i årets første halvdel var på voldsom fremmarch.

I efteråret måtte planerne om en afdeling i Aarhus skrinlægges efter en konflikt med lokale bandefolk.

I den forbindelse blev der afholdt et fredsmøde i den berygtede Grimhøjmoské, hvor de tidligere bandefjender gav hinanden hånden.

Trio fængslet for intern bande-afstraffelse

En af fredsbetingelserne var, at LTF-folkene i Aarhus skulle afsværge deres medlemskab af LTF.

Tre af bandens københavnske medlemmer er desuden varetægtsfængslet for vold begået mod et nu tidligere bandemedlem fra Aarhus.

En lang række af LTF-bandens medlemmer sidder varetægtsfængslet for forbrydelser begået i relation til bandekonflikten, herunder drab, drabsforsøg og våbenbesiddelse. Mandag fik to LTF’ere fra Aarhus hver fem års fængsel for at have skjult to skydevåben i en tagrende på en skole i Tilst.