Krænkede og voldtog steddatter gennem fire år

En 41-årig mand er idømt fire års fængsel for at have forgrebet sig på sin steddatter fra hun var ti år gammel

(Foto: Anders Brohus)
(Foto: Anders Brohus)

I mere end fire år måtte en nu 18-årig kvinde finde sig i utallige seksuelle overgreb fra sin stedfar i deres hjem i Ry.

Torsdag er den 41-årige mand ved et nævningeting i Retten i Horsens idømt fire års fængsel for det årelange misbrug af pigen.

Overgrebene begyndte i marts 2007, da pigen var ti år gammel, og de fortsatte til august 2011, da hun var 15.

De bestod af alt fra befølinger og oralsex til samleje. Da pigen var under 12 år gammel, da krænkelserne begyndte, er der i ifølge straffeloven tale om voldtægt.

Sagen kom for en dag i november sidste år, da en anonym person, der kender kvinden, gik til politiet og fortalte, hvad der var foregået. Samme dag opsøgte Sydøstjyllands Politi familien i Ry, hvor kvinden boede sammen med sin mor og sin stedfar.

Stedfaren blev anholdt, og den 19. november blev han varetægtsfængslet, hvilket han har været siden.

- Sagen er kørt som en nævningesag, da der var påstand om en fængselsstraf på mere end fire år, siger senioranklager Helle Kaad Iversen fra Sydøstjyllands Politi i en pressemeddelelse.

- Det er en trist sag, der har stået på siden den nu 18-årige kvinde var ti år, og jeg er tilfreds med, at den tiltalte nu har fået sin dom, og at sagen har fået sin foreløbige afslutning, fortsætter hun.

Retten i Horsens har brug fire dage til at behandle sagen, og i alt 11 vidner er blevet afhørt.

Den 41-årige valgte at tænke over, om han vil anke dommen til landsretten.