Kræver Bandidos-rocker dømt for trippel-drabet udleveret til Frankrig

Retten på Frederiksberg afgør, om drabsdømt skal udleveres i sag om grov vold

Når den livstidsdømte Bandidos-rocker Ian Ramm Hansen, 34, har fået afgjort sin ankesag i trippel-drabet fra Frederiksberg, forlanger Frankrig ham udleveret til en ny straffesag.

Han er mistænkt for et groft overfald i Marseille 21. juni 2014, hvor offeret fik varige skader, og en anden dansker er allerede frivilligt blevet udleveret til Frankrig i voldssagen.

Det skete 16. juni, men Ian Ramm Hansen protesterer mod at blive udleveret, og derfor skal Retten på Frederiksberg tirsdag afgøre, om Rigsadvokatens beslutning om at sende rockeren til Frankrig skal godkendes.

Frankrig vil vente
Under alle omstændigheder varer det længe, før Ian Ramm Hansen kan blive sendt til Frankrig.

Da han blev idømt livsvarigt fængsel 9. maj, ankede han på stedet. Østre Landsret tager fat på ankesagen i trippel-drabet til januar, og dommen ventes i midten af marts.

Ian Ramm Hansen kan først udleveres til Frankrig, når ankesagen er overstået.

– Det er Frankrig indstillet på, siger anklager Søren Harbo.

Anklageren ønsker ikke før retsmødet at oplyse, hvad voldssagen i Frankrig nærmere går ud på.

Ian Ramm Hansens forsvarer, advokat Berit Ernst, siger, at han allerede har afgivet en forklaring om, hvad der skete i Frankrig, og at han protesterer mod at blive udleveret. 

Hun vil ikke sige, om Ian Ramm Hansen nægter eller erkender den franske sigtelse.

Blev i sin celle
Hvis livstidsdommen bliver stadfæstet i landsretten, vil Ian Ramm Hansens afsoning i Danmark blive midlertidigt afbrudt ved en udlevering til Frankrig.

Hvis Ian Ramm Hansen så får en ny dom i Frankrig, har han ret til at afsone straffen i Danmark, efter at den franske dom er blevet konverteret til en dansk dom.

Ved en eventuel stadfæstelse af livstidsdommen vil en ekstra fransk dom i praksis få indflydelse på, hvornår Ian Ramm Hansen kan blive prøveløsladt.

Hvis en dømt person både har en tidsbestemt straf og en livstidsdom, som er på ubestemt tid, så skal han afsone totredjedele af den tidsbestemte straf og mindst 12 år af dommen på livstid, før han kan ansøge om prøveløsladelse.

Brutal snigmorder: Krigsminister i Bandidos idømt fængsel på livstid

Ian Ramm Hansen valgte at blive i sin celle, da Retten på Frederiksberg idømte ham livsvarigt fængsel for drabene på Mike Vinther, 24, Philip Rasmussen, 19, og Suhaib Jaffar, 23, 11. november 2015 i en lille lejlighed på Christian Paulsens Vej på Frederiksberg.

artiklen fortsætter under billedet

Phillip Rasmussen, Mike Vinther og Suhaib Jaffar blev dræbt natten til 11. november 2015. Privatfoto.
Phillip Rasmussen, Mike Vinther og Suhaib Jaffar blev dræbt natten til 11. november 2015. Privatfoto.
 

Udførte drabene
Han blev som den eneste fundet skyldig i at have udført drabene sammen med en ukendt medgerningsmand, mens Benyamin Rahimi fik ti års fængsel for medvirken, og Jimmy Øgendahl fik et år og ti måneders fængsel for at have skaffet revolveren.

Under retssagen om trippel-drabet kom det frem, at Ian Ramm Hansen på tidspunktet for det tredobbelte drab var 'sergent at arms' eller 'krigsminister' hos Bandidos på Tudskærvej i Vanløse.

Det blev også beskrevet, hvordan Ian Ramm Hansen på sin vest havde påsyet et mærke med ordlyden ’Coup De Grace’, på dansk ’nådestød’, der i følge politiets vurdering gives til medlemmer, der enten har begået drab eller medvirket til drab i klubbens navn.

Mærket havde han dog ikke fået i forbindelse med trippel-drabet.

Hvis retten på Frederiksberg tirsdag beslutter, at Ian Ramm Hansen senere skal udleveres til Frankrig, kan den beslutning kæres til Østre Landsret.