Kræves i forvaring: 'Drabet der kunne være undgået'

26-årig dræbte sin gravide kæreste, efter han havde råbt om hjælp i pressen

Dennis Mark Knudsen lod sig interviewe flere gange i starten af 2014, endnu inden at han havde gjort alvor af sine tanker om at slå ihjel. Nu kræves han dømt til forvaring for at have dræbt sin gravide kæreste. Foto: Jakob Jørgensen
Dennis Mark Knudsen lod sig interviewe flere gange i starten af 2014, endnu inden at han havde gjort alvor af sine tanker om at slå ihjel. Nu kræves han dømt til forvaring for at have dræbt sin gravide kæreste. Foto: Jakob Jørgensen
Følg Krimi

RETTEN I SVENDBORG (Ekstra Bladet): Når retten om kort tid åbner dørene til en sag, hvor en 26-årig mand står tiltalt for drab på sin gravide kæreste, er det starten på en højst usædvanlig sag, hvis optakt kunne følges i pressen, allerede inden Dennis Mark Knudsen blev morder.

Ekstra Bladet bragte således i maj 2014 et stort portræt af den psykisk ustabile mand, der har en fortid som narkoman og voldelig kriminel, hvor han forsøgte at råbe myndighederne op for at få hjælp. 'Skal jeg dræbe for at få hjælp?' lød overskriften.

8. juni erkendte den psykisk ustabile mand over for Ekstra Bladets journalist og den kendte forsvarsadvokat Michael Juul Eriksen, at han netop havde knivdræbt sin 33-årige kæreste, der i dag er beskyttet af navneforbud af hensyn til hendes to børn.

Tiltale: Dennis forgiftede sin kæreste med insulin

Dennis Mark Knudsen forklarede dengang, at han fik et pludseligt flashback og stak en steakkniv i halsen på sin gravide kæreste og pressede en pude mod hendes ansigt. Under grundlovsforhøret forklarede han videre:

- Måske er jeg skizofren. Jeg ved det ikke. Under mine flashback-anfald føler jeg mig under angreb, og så får jeg lyst til vold.

Når retssagen starter i dag, vil anklageren imidlertid forsøge at bevise, at ugerningen var langt mere overvejet, end hvad Dennis Mark Knudsen, der i dag kalder sig Sommer til efternavn, har forklaret.

Under obduktionen af den 33-årige kvinde kunne retsmedicinerne nemlig konstatere, at hun inden knivstikkene havde været udsat for insulinchok. Kvinden havde diabetes og måtte derfor dagligt indtage insulin gennem maveskindet.

Dennis til Ekstra Bladet før anholdelse: Jeg har slået min kæreste ihjel

Ifølge tiltalen forsøgte Dennis Mark Knudsen over ti dage at manipulere med insulinpumpen, så hun fik alt for høje doser. Videre skal han på dagen for drabet have givet kæresten adskillige indsprøjtninger med insulin, mens hun sov.

Dennis Mark Knudsen kræves idømt forvaring, fordi han efter mentalundersøgelser anses for at være meget farlig for sine omgivelser og derfor ikke bør lukkes ud, før det godkendes af domstolene.

Mor til knivdræbt: Hun levede og åndede for sine børn

Hans forsvarer, advokat Ulrik Sjølin, har tidligere forklaret, at han vil gå efter en tidsbestemt dom:

- Aldrig har jeg oplevet en sag, hvor en mand har forsøgt at få hjælp så mange steder - og har fået afslag. Det er et drab, som kunne være undgået.

Fakta: Sådan endte Dennis Mark Knudsen som morder

I januar 2014, da Ekstra Bladet første gang møder 25-årige Dennis Mark Knudsen er han stoffri narkoman, psykisk syg og hjemløs og råber forgæves om hjælp hos myndighederne.

Barndommen har været kaotisk og præget af alkoholiske forældre og tvangsfjernelser, og i ungdomsårene sidder Dennis Mark Knudsen i fængsel for narko og væbnet bankrøveri.

Senere flygter han til Thailand, hvor han efter et år med massivt narkomisbrug og psykiske lidelser får en toårig fængselsdom for narko, hvor han efter egen forklaring bliver udsat for tæsk og tortur i fængslet i Phuket.

Da han vender tilbage til Danmark, er bange for, hvad han kan finde på, hvis ikke han får hjælp.

Allerede 7. juni - 16 dage efter portrættet af Dennis Mark Knudsen med overskriften ’Skal jeg dræbe for at få hjælp?’ er bragt i Ekstra Bladet - går alarmen.

Han henvender sig selv til Ekstra Bladets journalist og fortæller, at han har slået sin kæreste ihjel.

Ifølge Dennis Mark Knudsen er det et voldsomt og pludseligt flashback, der driver ham til at dræbe den 33-årige mor til to med knivstik, men ifølge den senere tiltale havde han før knivstikkene bevidst givet kæresten en overdosis insulin, som hun fik for sin diabetes.

Parret havde kendt hinanden i et halvt års tid og boede sammen i en taglejlighed i Svendborg, hvor også kærestens to børn på fem og syv fra tidligere forhold opholdt sig under drabet. Hun var gravid i 12. uge, da hun blev dræbt.

Anklagemyndigheden finder Dennis Mark Knudsen, der i dag kalder sig Sommer til efternavn, så farlig, at han kræves i forvaring, så han kun kan løslades, når en domstol godkender det.

Ubegrænset Sport
Ekstra Bladet
Så løber du aldrig tør
79
,-
/md.

Mere fra Ekstra Bladet+

Fronten forstærkes - velkommen til Finland og Sverige

Udforsk Ekstra Bladet+

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Udforsk Ekstra Bladet+