Kraftig brand ramte cementfabrik

En 25 meter høj silo hos Aalborg Portland brændte tirsdag eftermiddag. Røgfane kunne ses langt væk

Cementfabrikken Aalborg Portland er tirsdag aften blevet ramt af en brand i en af fabrikkens kulmøller. (Foto: Googlemaps)
Cementfabrikken Aalborg Portland er tirsdag aften blevet ramt af en brand i en af fabrikkens kulmøller. (Foto: Googlemaps)

Ved du noget? Kontakt os på 1224@eb.dk eller sms på 1224 (alm. sms-takst)

Cementfabrikken Aalborg Portland blev tirsdag klokken 17.39 ramt af en brand, som opstod i en 25 meter høj silo. Røgfanen fra branden kunne ses på lang afstand.

Brandvæsenet kaldte ekstra mandskab til stedet, og i løbet af knap to timer fik man bugt med flammerne og nedkæmpet ilden.

På et tidspunkt var der fare for, at siloen, der fungerer som kulmølle, ville styrte sammen på grund af den kraftige varmeudvikling.

- Det gjorde, at vi spærrede området af, så der var en passende sikkerhedsafstand, siger Per Jørgensen, der er vagtchef ved Nordjyllands Politi.

Portvagten hos Aalborg Portland fortalte først på aftenen til Ekstra Bladet, at der ikke var det store overblik blandt de ansatte og ledelsen på stedet.

- Vi har lidt travlt lige nu. Men ja, det er korrekt, at vi er ramt af en alvorlig ildebrand, sagde portvagten.

Ikke nødvendigt med evakuering
Aalborg Portland er landets største cementfabrik. Den ligger i det industriområde i Aalborg, der kaldes for Rørdal, og som ligger lige ud til Limfjorden.

Det var ikke på noget tidspunkt nødvendigt at evakuere mennesker på grund af den kraftige røg. Og heller ingen skulle være kommet til skade.

- Heldigvis ligger de nærmeste beboelsesejendomme ret langt væk. Og røgfanen var i en sådan retning, at det ikke nærmede sig. Brandfolkene fortalte, at der ikke var noget farligt i røgen, så vi skønnede det ikke nødvendigt, siger Per Jørgensen.

Klokken 19.11 fik vagtchefen melding fra redningsmandskabet på stedet om, at alt var under kontrol, og at man forventede at forlade stedet igen klokken 19.45.

- Det er endnu for tidligt at sige noget om, hvordan branden er opstået. Det ved vi simpelthen ikke endnu. Men meldingerne går på, at ilden er begyndt i bunden af siloen i nogle gummibånd eller lignende, og så har ilden arbejdet sig opad, siger Per Jørgensen.