Kraftig røg: Brand i bygning midt i København

Brandvæsnet er rykket massivt ud til brand i bygning på Nansensgade i København

Hovedstadens Beredskab er onsdag eftermiddag rykket massivt ud til Nansensgade i København på grund af kraftig røgudvikling fra et tag.

Se mere video på Localeyes.dk.

- Vi er rykket ud med to stationer og to indsatsledere til en melding om kraftig røg fra tag, og vi kunne konstatere, at der var en kraftig røgudvikling, da vi kom frem. Men branden er ikke brudt igennem taget, siger Kristian Næsted, operationschef i Hovedstadens Beredskab, til Ekstra Bladet.

Læserfoto
Læserfoto

- Vi får derefter kontakt med en håndværker, som fortæller, at der er en kraftig brand, siger han.

Brandvæsnet har efterfølgende rykket ind for at slukke inde i bygningen, mens der samtidig er blevet rejst stiger udenfor til at bekæmpe eventuelle flammer udefra.

Som følge af brandvæsnets indsats er røgudviklingen blevet kraftigt reduceret, men brandvæsnet vil endnu ikke sige med sikkerhed, at den er under kontrol.

- Men det ser ud til, at vi har fanget den, før den er løbet fra os, siger Kristian Næsted.

Hovedstadens Beredskab har efterfølgende meldt ud på Twitter, at de nu er i gang med efterslukning, hvorfor branden altså er under kontrol. De arbejder dog stadig med tømning af pulterrum og termisk kontrol af loft og etageadskillelse, lyder det.

Der er ikke forlydener om, at der har været fare for menneskeliv i forbindelse med branden, som brandvæsnet blev anmeldt om klokken 13.16.

På grund af arbejdet på stedet er Nansensgade spærret mellem Vendersgade og Frederiksborggade, melder Københavns Politi på Twitter.

Det er endnu uvist, hvordan branden opstod.