Kraftig vind driller flere broer

Vindfølsomme køretøjer frarådes både at krydse Lillebælt og Øresund på grund af kraftig vind

Blandt andet på Øresundsbroen frarådes det at køre med vindfølsomme køretøjer. (Arkivfoto: POLFOTO)
Blandt andet på Øresundsbroen frarådes det at køre med vindfølsomme køretøjer. (Arkivfoto: POLFOTO)

Efter et par rolige dage vindmæssigt, er der atter kommet godt gang i blæsten landet over, og det driller giver mindre problemer for trafikken. Særligt for dem, der skal tværs over landet eller en tur til Sverige.

Således oplyser Vejdirektoratet, at det på både Lillebæltsbroen og Øresundsbroen frarådes at passere med vindfølsomme køretøjer. Varslet for Lillebælt gælder frem til midt på eftermiddagen, mens det på Øresundsbroen først ventes ophævet sent i aften.

Ifølge DMI skyldes problemerne en blæsende dag, der dog ikke byder på noget usædvanligt vejr.

- Vi får en frisk vind til kuling fra sydvest med nogle vindstød op til en hård kuling. Så det bliver en blæsende dag, og der kan godt være nogle broer, der bøvler lidt med det, når vinden kommer fra sydvest og man kommer lidt op i højden, hvor der er lidt mere vind, siger Lars Henriksen, vagthavende meteorolog ved DMI, til Ekstra Bladet.

Han fortæller, at vinden vil lægge sig lidt i aftentimerne, hvorfor det altså derfra igen er sikkert at færdes på broerne.

Ud over blæsten, bliver de fleste i øvrigt mødt med regn på et tidspunkt i løbet af dagen.

- I den nordlige del af Jylland er der til tider noget regn, og det regn breder sig så i løbet af dagen mod sydøst og når frem til den sydøstlige del af landet i aften, samtidig med at det begynder at klare op i den nordvestlige del af Jylland, siger Lars Henriksen.