Krav om fængsel til Rasmus Paludan for ytring om sorte

Stifteren af partiet Stram Kurs nægter sig skyldig. Han mener at have udtalt sig nøgternt som led i analyse

Også i gadebilledet er Rasmus Paludan adskillige gange kommet med kontroversielle ytringer - senest under en demonstration foran Christiansborg, hvor en mand fik nok og forcerede kanalen for at få fat i Stram Kurs-formanden. Video: Tariq Mikkel Khan
Følg Krimi

Advokat Rasmus Paludan bør idømmes en fængselsstraf for ytringer delt på YouTube. Det mener anklagemyndigheden, som har rejst tiltale mod Paludan.

Paludan - stifter af partiet Stram Kurs - er anklaget for i en video på sit partis youtubekanal at have udtalt sig forhånende eller nedværdigende om sorte i Sydafrika.

Blandt andet har Paludan i videoen sagt:

- Når man som Bwalya Sørensen og som de fleste negere i Sydafrika ikke er begavede nok til at kunne se, hvordan tingene rent faktisk forholder sig, så er det meget nemmere kun at se i sort/hvid, og som sagt give skylden til de hvide, står der i sagens anklageskrift.

Den omtalte kvinde, Bwalya Sørensen, er del af gruppen Black Lives Matter Denmark.

Ud over den nævnte passage taler Paludan i videoen også om IQ70-personer - altså personer med en lav intelligenskvotient i grænseområdet til mental retardering.

Rasmus Paludan nægter sig skyldig i anklagen mod ham.

- Det er del af en analyse af de politiske forhold i Sydafrika. Så har jeg udtalt, at IQ70-befolkningsgrupper ikke kan styre deres egne lande, siger Rasmus Paludan.

- I et hvert land - også i Danmark - gælder det, at IQ70-befolkningsgruppen ikke kan styre landet. Og da jeg bare har udtalt, at en IQ70-befolkningsgruppe ikke kan styre et land, så har jeg hverken forhånet eller fornedret nogen som helst, siger han.

Seneste nyt

Mit EB

Opret en gratis konto og få adgang til:
miteb-dagensvigtigste.jpg

Dagens vigtigste

Redaktionen udvælger dagens vigtigste artikler, så du altid er opdateret på det nyeste fra ind- og udland

miteb-lokalenyheder.jpg

Lokalt

Hold dig opdateret på vejr, trafik, bolig- og erhvervsnyheder i din kommune.

miteb-follow.jpg

Følg emner

Abonnér på de emner, der interesserer dig, så du aldrig går glip af noget.

miteb-saved.jpg

Gem artikler

Læst noget interessant? Gem artiklen til senere.

Hvordan synes Mette Frederiksen selv, det går?