Krig i gaderne: - De leder efter flere soldater

Siden maj har politiet og socialforvaltningen i Københavns Kommune ligesom bekymrede borgere kunne mærke, at den kriminelle bande LTF har forsøgt at ekspandere

Banden LTF holder til på Nørrebro, hvor de nu er i gang med at ekspandere. Foto Jakob Jørgensen
Banden LTF holder til på Nørrebro, hvor de nu er i gang med at ekspandere. Foto Jakob Jørgensen
Følg Krimi

Siden maj har politiet og socialforvaltningen i Københavns Kommune ligesom bekymrede borgere kunne mærke, at den kriminelle bande LTF har forsøgt at ekspandere.

Banden er meget synlig på Nørrebro, og ifølge Tommy Laursen, der er sektratariatschef hos SSP København ligger de ikke længere skjul på, hvem de er.

Det kan beboere i områderne, hvor banden holder til, også nikke genkendende til. De fortæller om hatte eller bluser, der viser deres tilknytning til banden.

Specielt Blågårdsgade, Tingbjerg og så småt Holbergsgade er steder, hvor banden er at finde.

– Vi kan konstatere, at de ønsker at gå nationalt. De skal bruge nogle flere soldater, fordi de er i konflikt i Aarhus. De er også tit i konflikt herinde i København med forskellige grupperinger, fortæller Tommy Laursen

Før var de venner: Iskold luft mellem LTF og Black Army

Den aggresive adfærd fra bandens side har betydet ekstra travlhed hos politiet. De har i dette år nemlig sat gang i en række hjemmebesøg, hvor de foretager såkaldte ’bekymringssamtaler’.

Alene siden nytår har politiet og SSP-samarbejdet i København haft fat i 61 børn og unge på Nørrebro, som de har frygtet har haft kontakt med LTF. Det skriver Berlingske.

- Vi har lagt en plan for, hvad det er for nogle kriterier der skal til for, at vi mener, at det er alvorligt eller bekymrende. Det er for eksempel, hvis man bærer synligt bande-logoer, siger Tommy Laursen og fortsætter.

– Vi tager en snak med dem om, hvad der ligger til grund for deres tilkendegivelser.

Ikke et glansbilledet
Tommy Laursen mener ikke, at det er okay, at nogle mennesker render rundt og siger til andre mennsker, at ’enten er du med os eller så er du imod os’.

– Det er et faresignal, og det er altså sket i nogle bydele. Nogle er angiveligt også blevet påduttet at betale nogle penge. Og det er rigtig svært at komme ud af bagefter, når man først har sagt ja.

Store biler og dyre ure kan måske godt virke tiltrækkende for en ung knægt, men Tommy Laursen og hans kollegaer forsøger med deres arbejde at ødelægge det glansbillede, som det kan når de umiddelbart kigger på et bandemedlem, der fræser rundt i en Mercedes.

– Virkeligheden er, at de her mennesker konstant og hele tiden skal gå og kigge sig over skulderen for ikke at blive taget af politiet. De er enormt stressede og bruger en stor del af deres liv på at sidde i spjældet.

Og her slår han virkelig en slag for det tidlige indsats og det præventive arbejde. Hos SSP tror man dog ikke, at LTF direkte forsøger, at rekrutere skolebørn som medlemmer, men få deres støtte og skabe en forbindelse.

Udover samtalerne med de unge bruger SSP-samarbejdet også gruppeforløb, fritidsaktiviteter og opfølgninger på de unges uddannelsesplaner.

Seneste nyt

Mit EB

Opret en gratis konto og få adgang til:
miteb-dagensvigtigste.jpg

Dagens vigtigste

Redaktionen udvælger dagens vigtigste artikler, så du altid er opdateret på det nyeste fra ind- og udland

miteb-lokalenyheder.jpg

Lokalt

Hold dig opdateret på vejr, trafik, bolig- og erhvervsnyheder i din kommune.

miteb-follow.jpg

Følg emner

Abonnér på de emner, der interesserer dig, så du aldrig går glip af noget.

miteb-saved.jpg

Gem artikler

Læst noget interessant? Gem artiklen til senere.

Hvis krigen og katastroferne kommer, hvad skal vi mennesker så gøre?