Annonce:
Annonce:

Krigsforbryder tog gift i retten: Nu er han død

Krigsforbryderen Slobodan Praljak rejste sig op og tog gift midt under en retssag. Nu er han død, beretter kroatisk stats-tv.

Slobodan Praljak nægter at sætte sig, da dommeren beder ham om det og indtager pludseligt, hvad han selv forklarer som værende gift. (Video: AP)
Annonce:
Følg Krimi

Krigsforbryderen Slobodan Praljak fra Kroatien er død.

Det oplyser kroatisk stats-tv ifølge nyhedsbureauet AP.

Dødsfaldet sker i forbindelse med en retssag i Haag, hvor Praljak rejste sig op og tog hånden op til munden. Tilhørerne så måbende til, mens han tømte en lille flaske ned i halsen.

Efter at have indtaget væsken, råbte han 'jeg er ikke en krigsforbryder', mens forsvarsadvokaten kort efter gik i panik og fortalte, at hans klient havde taget gift.

De hollandske myndigheder har endnu ikke bekræftet, at Slobodan Praljak har mistet livet. De første meldinger lød på, at den 72-årige mand kæmpede for sit liv på et lokalt hospital, men nu skulle han altså være død.

- Jeg har ingen informationer, som jeg ønsker at dele på nuværende tidspunkt, siger talsmand Nenad Golcevski for EU-domstolen i Haag til AP.

Annonce:

Efter det dramatiske optrin valgte dommer Carmel Agius hurtigt at få retssagen suspenderet.

- Vi stopper, vi stopper. Please, træk gardinerne for. Lad være med at røre ved glasset, som han drak af, lød det fra dommeren ifølge BBC, inden de afbrød tv-signalet.

Du kan se hele den dramatiske episode i tv-klippet ovenfor.

Artiklen fortsætter under billedet

Sådan så det ud, da krigsforbryderen tog gift (Foto: AP)
Sådan så det ud, da krigsforbryderen tog gift (Foto: AP)

Alle blev efterfølgende smidt ud, men inden da nåede de tilstedeværende pressefolk dog at se en retssal i kaos, lyder det fra BBC's journalist Anna Holligan, der var til stede i retten.

Praljak valgte tilsyneladende at indtage giften som reaktion på, at domstolen havde stadfæstet fængselsdomme til ham og fem bosniske kroater med tidligere toppolitiker Jadranko Prlic i spidsen. De var alle dømt for forbrydelser mod menneskeheden.

Artiklen fortsætter under billedet

Foto: AP
Foto: AP

Annonce:

De dømte var anklaget for blandt andet drab, tortur, udvisninger, voldtægt, umenneskelig indespærring, ødelæggelse af ejendom og terrorisering af civile i det tidligere Jugoslavien i 90'erne.

Slobodan Praljak var tidligere general og er blandt andet fundet skyldig i at beordre en massakre i den muslimske landsby Stupni Do i oktober 1993.

Dengang blev landsbyen stormet af bosnisk-kroatiske styrker, der dræbte flere civile og satte ild til deres huse.

I 2013 fik de alle en dom på 25 års fængsel.

Annonce:
Annonce:
Annonce:

Mere fra Ekstra Bladet+

Annonce:
Varmechecken går til narko - hvordan synes I selv det går?
Annonce:

Udforsk Ekstra Bladet+

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:
Annonce:
Annonce: