Annonce:
Annonce:

'Krigsminister' i rockerklub dømt for kæmpe våbenlager

- Jeg samlede på våben, forklarede rocker fra No Surrender i Brøndby, der fik otte års fængsel i dag

Medlemmer af No Surrender ved klubhuset på Lyngager, hvor Satudarah Chapter D26 tidligere hørte til. Foto: Kenneth Meyer.
Medlemmer af No Surrender ved klubhuset på Lyngager, hvor Satudarah Chapter D26 tidligere hørte til. Foto: Kenneth Meyer.
Annonce:
Følg Krimi

- Jeg samlede på våben. Hvis der var en god handel, så købte jeg.

Sådan forklarede en 31-årig rocker fra klubben No Surrender i retten i Glostrup om det store våbenlager, som politiets bandeenhed Task Force Øst fandt i en kælder i Smørum den 10. december sidste år.

Den 31-årige Hasan Cosan var 'krigsminister', Sergent at Arms, i No Surrender.

Før det havde han haft samme funktion i Satudarah Chapter D26 i klubhuset på Lyngager 12 i Brøndby.

I retten benægtede rockeren, at hans våben-mani havde noget med klubben eller hans funktion som Sergent at Arms at gøre.

Medlemmerne af Satudarah Chapter D26 skiftede over til No Surrender i 2015, og den nye rockerklub fik stor opmærksomhed fra politiets side.

Annonce:

Revolvere, pistoler og maskinpistoler
Under ransagningen af kælderen i Smørum blev der fundet en Smith & Wesson revolver, en Colt revolver, en Coonan pistol kaliber .357, en Browning pistol med seks skarpe patroner, en Glock pistol med 17 skud, en Scorpion maskinpistol med lyddæmper og ammunition, en maskinpistol Stengun med lygte, lasersigte, magasin og ammunition samt en større mængde ammunition.

Desuden var den 31-årige i besiddelse af en skarpladt pistol med fem patroner.

Seks fængslet for våben - heriblandt ledende rockere

No Surrender-rockeren var tiltalt for pistolen og våbenlageret sammen med en anden 31-årig mand, og begge blev fundet skyldige i den store våbenbesiddelse.

Hasan Cosan blev i dag idømt otte års fængsel, mens den anden 31-årige, som også havde del i våbenlageret, fik en behandlingsdom, fordi han er erklæret for psykisk syg.

Sagen har kørt i længere  tid ved et nævningeting, hvor der foruden No Surrender-rockeren var tre andre tiltalte . Alle fire var tiltalt  for at have handlet med et kilo kokain, hvoraf politiet fandt 350 gram i en parkeret bil ved Irishaven i Smørum.

Annonce:

Havde 23 mobiltelefoner
Rockeren var også tiltalt for en handel med 14 kilo hash, der blev opbevaret i flere parkerede biler i Vallensbæk. Da politiet ransagede hos ham, fandt betjentene blandt andet 23 mobiltelefoner.

De to sidste tiltalte, den 49-årige Milorad Djurisic og den 42-årige Kasper Black fik hver tre et halvt års fængsel for handlen med det ene kilo kokain.

Anklager Pernille Søberg sagde i sin procedure, at No Surrender-rockeren skulle idømmes 9-10 års fængsel.

Kokain-forholdet og våben-lageret skulle hver koste cirka fem års fængsel, mente anklageren. Hun mente, at det var en skærpende omstændighed, at rockeren netop var våben-ansvarlig, Sergent at Arms, i rockerklubben.

Under efterforskningen har politiet både benyttet telefon- og rumaflytninger, observationer og hemmelige ransagninger. Politiet havde mistanke om, at våbenlageret befandt sig i kælderen i Smørum, men kunne ikke finde det i frste omgang.

Først da loftpladerne i rummet blev revet ned, dukkede de mange skydevåben op.

Politiet slog til mod ny rockerklub

Annonce:
Annonce:
Annonce:
Spar med
Det kan du spare
Elpris lige nu
Vestdanmark
-
kr. pr. kWh*
Østdanmark
-
kr. pr. kWh*
Annonce:
Svulster og skandaler trives i tavshed
Annonce:

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:

Bagholdet

Annonce:
Annonce: