Krigsveteran skød syv mennesker: - Min søn var ødelagt

25-årige Dionisio Garza åbenede ild på åben gade i Texas, USA.

Dionisio Garza, 25, havde gjort tjeneste som amerikansk soldat i Afghanistan. Ifølge familien havde krigen ødelagt ham mentalt. (Foto: AP)
Dionisio Garza, 25, havde gjort tjeneste som amerikansk soldat i Afghanistan. Ifølge familien havde krigen ødelagt ham mentalt. (Foto: AP)

En amerikansk krigsveteran, der søndag skød mod tilfældige mennesker på gaden i Houston, Texas, nåede at affyre 212 skud, inden han blev dræbt af politiet, oplyser myndighederne.

25-årige Dionisio Garza dræbte én person og sårede seks andre, inden en snigskytte fra politiets indsatshold, SWAT, satte en stopper for hans handlinger, skriver Associated Press.

Politichef John McGalin oplyser, at Garza var bevæbnet med en AR-15-riffel og et håndvåben og havde en 'mental krise', da han åbnede ild ved en automobilforhandler i den amerikanske storby.

- Han var forberedt. Han affyrede 212 skud, siger John McGalin på et pressemøde tirsdag.

To betjente blev såret under skudvekslingen med den 25-årige veteran. (Foto: AP)
To betjente blev såret under skudvekslingen med den 25-årige veteran. (Foto: AP)
 

To betjente er blandt de seks sårede. Det samme er en 30-årig mand, der boede i nærheden og greb sit eget skydevåben for at stoppe Dionisio Garza.

Men veteranen var svært bevæbnet, og den 30-årige mand fortrød hurtigt, at han blandede sig i skyderiet.

- Han var oppe imod overmagten og erkendte, at han befandt sig i en dårlig situation. Han forsøgte at komme væk, da han blev ramt af skud i benet, siger politichefen på pressemødet.

Politiet oplyser, at myndighederne stadig efterforsker motivet til skyderiet, men intet tyder på, at Garza var politisk motiveret.

Politiet afspærrede et større område i det vestlige Houston. (Foto: AP)
Politiet afspærrede et større område i det vestlige Houston. (Foto: AP)

Pårørende til Dionisio Garza siger, at han var hjemsøgt af hans tid som soldat i Afghanistan. Garzas mor, far, og tre søskende beskriver ekssoldaten som 'kærlig'.

- Den dreng, der gjorde disse forfærdelige ting, var ikke Dionisio Garza. Det var ikke den dreng, jeg kendte, siger hans mor, Michelle Garza, til lokale medier.

- Vi har et meget stærkt sammenhold i familien. Vi foretog os altid ting sammen. Vi prøvede at holde ferie sammen hvert år, siger Michelle Garza.

To gange til fronten
Hun fortæller, at sønnen meldte sig til militæret kort efter, han tog sin studentereksamen. Han blev efterfølgende udstationeret i Afghanistan to gange.

I ugerne op til skyderiet i Houston havde Garza det værre end nogensinde. Han var besat af konspirationsteorier og talte om, at dollaren ville kollapse, fortæller familien.

- Han var ikke den samme dreng, som vi kendte. Ikke den kærlige onkel, den kærlige bror, siger faderen og fortsætter:

- Det var noget, som havde slået klik. Jeg er ikke ude på at bortforklare hans handlinger. Jeg ved, at det var ham, som gjorde dette, men han var ikke sig selv. Min søn var ødelagt, siger han til lokale medier.