Afstemning: Hvor slem er du i trafikken?

Politiet gennemfører i denne uge en indsats mod cyklister og knallertkørere, fordi de bløde trafikanter ofte kommer til skade i trafikken

Foto: Jens Dresling/POLFOTO
Foto: Jens Dresling/POLFOTO

- Desværre har der ikke været samme positive nedgang i antallet af alvorlige ulykker for cyklister og knallertkørere som for andre grupper af trafikanter, udtaler vicepolitiinspektør Arne Martinsen fra Rigspolitiets Nationale Færdselscenter i en pressemeddelelse.

Bløde trafikanter er nemlig mere udsatte for alvorlige skader, når de er involveret i trafikulykker og udgør en betydelig del af de dræbte og tilskadekomne i trafikken.

I 2015 var cyklister og knallertkørere involveret i 1200 ulykker med personskade. 26 cyklister og 19 knallertkørere blev dræbt. Samlet set en lille stigning, hvor der for andre typer af ulykker skete et fald. I en del af ulykkerne var risikobetonet adfærd hos cyklisterne og knallertkørerne selv en medvirkende årsag.

I forbindelse med politiets kampagne har Krimicentralen været med færdselsbetjenten Erik på arbejde, som deler bøder ud med et smil, og det kan du blandt andet se i tirsdagens udgave af Krimicentralen.

Du kan desuden møde Leila, der mistede sin søn i en knallertulykke, da han var 16 år.

Men er der forskel på, hvad man som cyklist eller knallertkører gør i trafikken i forhold til, hvordan man agerer som bilist?

Seneste nyt

Mit EB

Opret en gratis konto og få adgang til:
miteb-dagensvigtigste.jpg

Dagens vigtigste

Redaktionen udvælger dagens vigtigste artikler, så du altid er opdateret på det nyeste fra ind- og udland

miteb-lokalenyheder.jpg

Lokalt

Hold dig opdateret på vejr, trafik, bolig- og erhvervsnyheder i din kommune.

miteb-follow.jpg

Følg emner

Abonnér på de emner, der interesserer dig, så du aldrig går glip af noget.

miteb-saved.jpg

Gem artikler

Læst noget interessant? Gem artiklen til senere.

Himmelråbende åndssvagt, at vi først ophæver restriktionerne på tirsdag