Anklager: Et stigende antal offentligt ansatte får trusler

Trusler og vold er hverdagskost for flere betjente i landet, og episoderne er stigende, men hvorfor oplever vi den tendens?

Vi har i den seneste tid hørt om flere tilfælde af betjente, der er blevet overfaldet. Senest er en fængselsbetjent blevet overfaldet af en tidligere indsat ved sine børns dagsinstitution.

Men hvorfor oplever vi den tendens? Det giver senioranklager ved Midt og Vestjyllands Politi, Søren Gade, et bud på i gårsdagens udgave af Krimicentralen.

- Det kan have noget at gøre med, at tolerancen over for myndigheder er faldende, siger Søren Gade blandt andet til Krimicentralen.

Han fortæller desuden om sin oplevelse af problemet:

- Det er svært at sige, om det specielt gør sig gældende for politifolk, at de bliver truet i højere grad end tidligere, men jeg vil mene, at det i hvert fald gør sig gældende for offentligt ansatte generelt.

Drabssag og Emilie Meng
I toppen af artiklen kan du se onsdagens udgave af Krimicentralen, der stiller skarpt på rockerdrabet af det 25-årige medlem af Satudarah, der er sket i Ballerup. Hvorfor blev han slået ihjel, og hvem er Satudarah egentlig?

Du vil desuden kunne se mere om den stigende vold mod politiet, og hvorfor nogle folk lader til at have mistet respekten for uniformerne.

Udover de faste elementer i programmet som Kort Nyt, Døgnrapporten og Efterlyst kommer vi også til at fortælle, hvad den forhøjede dusør på Emelie Meng kommer til at betyde for efterforskningen.

Intet tyder på ro i Dansk Folkeparti

Seneste nyt

Mit EB

Opret en gratis konto og få adgang til:
miteb-dagensvigtigste.jpg

Dagens vigtigste

Redaktionen udvælger dagens vigtigste artikler, så du altid er opdateret på det nyeste fra ind- og udland

miteb-lokalenyheder.jpg

Lokalt

Hold dig opdateret på vejr, trafik, bolig- og erhvervsnyheder i din kommune.

miteb-follow.jpg

Følg emner

Abonnér på de emner, der interesserer dig, så du aldrig går glip af noget.

miteb-saved.jpg

Gem artikler

Læst noget interessant? Gem artiklen til senere.